Izvor: eKapija | Četvrtak, 18.06.2015.| 16:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

Beograd će izdati obveznice od 400 mil EUR?

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas sa direktorom City banke za zemlje Centralne i Istočne Evrope, Bliskog istoka i Afrike, Erikom Nobiloom sa kojim je razgovarao o investicionim projektima i potencijalima grada i ukazao na prednosti Beograda kao investicionog područja, javlja Beoinfo.

Tema razgovora bila je ideja grada da se razmotri emitovanje municipalnih obveznica i iskustvo City banke na tom polju, kao jedne od najvećih bankarskih i finansijskih institucija na svetu.

Mali je istakao da ne postoje zakonske prepreke za uvođenje municipalnih obveznica, kao sredstva finansiranja, pomoću kojeg lokalne vlasti mogu da prikupljaju neophodna sredstva za realizaciju određenih projekata ili za pokrivanje tekućeg budžetskog deficita.

– Želja Grada Beograda je da nagomilani dug prema bankama u iznosu od preko 400 mil EUR pokuša da reprogramira, kako bi se pritisak na budžet grada smanjio i stvorio prostor za više investicija. Najvažniji cilj jeste razvoj srpske privrede, a Beograd mora biti lokomotiva tog razvoja, s obzirom na to da on čini oko 40% bruto nacionalnog proizvoda cele zemlje – rekao je Mali.

Mali je predstavnicima City banke uputio poziv da u septembru prisustvuju skupu "Beogradski investiocioni dani", koji imaju za cilj da promovišu Beograd kao investicionu destinaciju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.