NavMenu

Savamala među 12 najboljih kvartova u Evropi

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.06.2015. 15:49
Komentari
Podeli
(Foto: Luka Trajković)
Prestižni američki magazin "Bussines Insider" svrstao je Savamalu u top 12 najboljih i najuzbudljivijih kvartova u Evropi, istaknuvši pritom "Mikser Festival" kao glavnog "krivca" za urbanu i kulturnu transformaciju beogradskog kvarta.

"Bussines Insider" je akcentovao značaj Savamale i činjenicu da ovaj kvart nastavlja da se razvija u jedan od glavnih kulturnih centara u Srbiji. Kao "kuća" Savamale istaknut je "Mikser House" i posebno "Mikser Festival", kao najveći regionalni festival kreativnosti i inovativnosti, koji već četiri godine jednom godišnje u Savamalu dovodi preko 1000 stvaralaca iz različitih krajeva Evrope.

Nakon priloga o "Mikser Festivalu" 2012 na CNN-u, pa ponovnog predstavljanja "Miksera" na ovoj globalnoj TV mreži u decembru 2014-godine, i krajnje pozitivne reportaže o Savamali u britanskom listu Guardian, kreativna energija Savamale i Miksera još jednom pronalaze put do svetski značajnih medija i stavljaju Beograd rame uz rame sa Amsterdamom, Berlinom, Londonom, Madridom, Parizom, Rimom i ostalim gradovima na listi Bussines Insidera.

Ponovno prepoznavanje vrednosti koje Mikser predstavlja i za koje se zalaže, od strane medijske kuće kao što je Bussines Insider, predstavlja veliki pozitivni podstrek za MH kreativni tim koji će, zajedno sa svim ostalim komšijama i partnerima u Savamali, nastaviti da beogradskoj, srpskoj, regionalnoj ali i svetskoj publici predstavlja potencijal balkanske kreative i pozicionira Savamalu i Beograd kao epicentar kreativne industrije ovog dela Evrope.

Članak je u celini dostupan OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.