Izvor: Tanjug | Četvrtak, 18.06.2015.| 11:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ušteda i do 60% - Topola uvodi inteligentnu rasvetu

U Topoli je u toku uvođenje "inteligentne" rasvete koja će, u odnosu na postojeće sijalice, trošiti i do 60% manje energije, izjavio je danas Tanjugu predsednik Skupštine opštine Dragan Jovanović.

Prema njegovim rečima, kompletna rekonstrucija uličnog osvetljenja trebalo bi da se završi do sredine jula i podrazumeva zamenu oko 3.000 postojećih sijalica štedljivim "LED" svetiljkama, ne samo u gradu već i u svim selima te opštine.

- Reč je o projektu koji se realizuje kroz javno-privatno partnerstvo u kojem će naš partner, beogradska firma "Elektro energija" uložiti oko 800.000 EUR - rekao je Jovanović.

On je dodao da će ta sredstva opština partneru vraćati u narednih 15 godina i to tako, kako je objasnio, što će se od uštede električne energije za rasvetu ostvariti 60% pa će polovina tih sredstava ići će partneru u tom projektu.

On je naglasio i da će biti uveden poseban "sms" broj na koji će meštani Topole od 15. jula moći da reklamiraju eventualne kvarove na sistemu rasvete.

Jovanović je rekao i "da je Topola prva u Srbiji koja kroz javno-privatno partnerstvo uvodi "inteligentnu" rasvetu", kao i da je, kako je naveo, dokumentaciju o tom projektu od Topole otkupilo nekoliko opština.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.