NavMenu

Za siguran rad od bašte do ciglane - "Grubins" iz Stare Pazove godišnje proizvede milion pari zaštitnih rukavica, u planu izvoz na nova tržišta

Izvor: eKapija Sreda, 17.06.2015. 15:07
Komentari
Podeli
Povećanje sigurnosti i smanjenje rizika od povreda na radu postao je imperativ savremenog poslovanja, a prvi korak u uspešnoj primeni preventivnih mera je kvalitet zaštitne opreme.

Moderno organizovano preduzeće specijalizovano za izradu opreme za zaštitu na radu, tačnije zaštitnih rukavica je firma "Grubins" sa sedištem u Staroj Pazovi. Ova porodična firma sa dugogdišnjom tradicijom zapošljava 30 ljudi, koji su uključeni u proizvodnju, ali i razvoj same kompanije, ističe u razgovoru za "eKapiju" Aleksandra Grubin, rukovodilac izvoza i uvoza u "Grubinsu".

- Već više od dve decenije se bavimo proizvodnjom uz nepresatano tehnološko usavršavanje. Naša tradicija i neprekidno praćenje trendova na tržištu nas je doveo do vodećeg mesta po kvalitetu u Srbiji i regionu – ističe Grubin.

Prirodni materijali za udobnost rada

Prema rečima sagovornice "eKapije", staropazovačka firma je jedina na našim prostorima koja se bavi proizvodnjom ove vrste zaštitinih rukavica. Po načinu proizvodnje i kvalitetu proizvoda, kako navodi Grubin, konkurentni su svetskim kompanijama iz ove oblasti.

- Asortiman se sastoji od pet različitih proizvoda kreiranih za različite vidove posla. U našem proizvodnom programu se nalaze: "best- jednoslojne rukavice", "best - dvoslojne rukavice", "best - diper rukavice", "best - nitril rukavice" i "best - garden rukavice", a kapacitet proizvodnje je milion pari na godišnjem nivou – isitiče Grubin.

Jednoslojne rukavice su, prema rečima naše sagovornice, najprodavanije i one se najčešće koriste u građevinarstvu, ali i kod svih vrsta fizičkih poslova zbog nabora protiv klizanja. Dvoslojne "Grubins" rukavice zbog duplog ojačanja najveću primenu imaju kod grubih građevinskih radova, na primer u ciglanama. "Best - nutri" su izrađene od sintetičkog premaza što im daje visok stepen otpornosti na razređene kiseline te se najčešće koriste prilikom kontakata sa pesticidima, raznim uljima i kiselinama. "Best - diper" rukavice najpogodnije su za rad u magacinima, kao i u kućnim poslovima, dok su "best - garden rukavice" namenjene za rad u bašti.

U zavisnosti od namena rukavica, prilikom proizvodnje u kompaniji "Grubins" koriste bešavno pletene i šivene rukavice izrađene od čistog pamuka i presvučene prirodnim lateksom.

- Izborom prirodnih materijala želimo kupcima da pružimo izuzetnu udobnost i lakoću prilikom rada, ali i da zaštitimo njihove ruke od povreda i alergijskih reakcija. Proizvodimo rukavice koje su prvenstveno namenjene zaštiti od mehaničkog rizika. Dizajnirane su da pruže zaštitu od posekotina, ogrebotina, uboda i namenjene su radu u vlažnim i suvim uslovima. Takođe, poseduju različite stepene zaštite i nude udobnost i lako rukovanje pri radu – objašnjava naša sagovonica.

Izvoz u zemlje regiona

Svi poizvodi kompanije "Grubins" su sertifikovani od evropski priznate sertifikacione kuće Z.V.D. iz Slovenije i poseduju prepis sertifikata domaće laboratorije "Profilab". Ovi sertifikati su omogućili srpskoj firmi poslovanje na svim svetskim tržištima.

- Osim poslovanja na domaćem tržištu, dugi niz godina izvozimo i u Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Crnu Goru itd. Takođe, u predstojećem periodu plan nam je da proširimo tržište poslovanja i na druge zemlje – najavljuje sagovornica našeg portala.

Inače, proizvodi kompanije "Grubins" se mogu naći u svim poljoprivrednim apotekama širom Srbije, ali se mogu kupiti i u veleprodaji u samoj firmi u Staroj Pazovi.

- Plan nam je da nastavimo se istraživanjem i razvojem naših proizvoda, kako bismo i dalje bili u mogućnosti da ispunjavamo zahteve naših kupaca – zaključuje Aleksandra Grubin.

Šake i prsti najviše stradaju pri povredama na radu

Više od 25% povreda na radu su povrede šake i prstiju. Studiju koju je sproveo OSHA (Occupational Safety and Health Administration) pokazala je da 70 % radnika koji su prilikom rada povredili ruke nisu nosili zaštitne rukavice, a do preostalih 30% je došlo zato što opreme nije bila adekvatna ili je bila oštećena

Irina Milošević

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije

Za 10 meseci zabrane izvoza robe šteta 200 mil EUR

Zbog zabrane trgovine srpskim proizvodima na teritoriji Kosova i Metohije od juna 2023. godine, pa do sada, domaća privreda beleži gubitak od 150 do 200 mil EUR. To Srbiji, ipak, ništa ne znači, kako navodi Bojan Stanić, pomoćnik direktora Sektora za strateške analize i usluge pri Privrednoj komori Srbije (PKS), jer vlasti u Prištini i dalje ne odustaju od svoje politike, tako da našoj zemlji ostaje samo da sabira gubitke, jer na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.