NavMenu

Beogradska Startap akademija sa 100 preduzetnika i 1 mil EUR investicija pobednik EU takmičenja

Izvor: eKapija Utorak, 16.06.2015. 09:21
Komentari
Podeli
Ministarstvo privrede je kao nacionalni koordinator takmičenja European Enterprise Promotion Awards, u skladu sa kriterijumima koje propisuje Evropska komisija, izabralo nacionalne pobednike koji će predstavljati našu zemlju na finalnom takmičenju u novembru 2015. godine, u Luksemburgu. U kategoriji promocije preduzetničkog duha, pobednik je beogradska organizacija SEE ICT sa inicijativom Startap akademija, saopšteno je iz organizacije.

Startap akademija je škola tehnološkog preduzetništva koja je namenjena svima koji žele da pokrenu startap ili u njemu učestvuju. Kroz akademiju je prošlo tri generacije — 30 startap kompanija koje zapošljavaju više od 100 mladih ljudi i koje su dobile međunarodne investicije u iznosu od 1 mil EUR.

Na jesen kreće i četvrta generacija Startap akademije, a svi oni koji žele da iz Srbije kreiraju proizvode za globalno tržište mogu da očekuju značajnu podršku tokom ovog programa, od validacije ideje do pronalaženja tržišta i investicije. Više informacija o načinu prijave i onome što vas očekuje možete videti na zvaničnom sajtu.

Ono što je doprinelo pobedi je svakako najveći startap događaj u regionu koji je okupio preko 200 tehnoloških preduzetnika i više od 700 mladih koji upravo u ovoj oblasti vidi potencijal za razvoj zemlje. Start Srbija događaj održao se 16. maja u Domu omladine i na njemu se predstavilo 8 najuspešnijih timova sa poslednje generacije Startap akademije i predstavlja finale kampanje "Znam da možemo", koji su lansirali pioniri domaće stratap scene, SEE ICT, a koja je imala za cilj podizanje pažnje javnosti o uspesima mladih u Srbiji koji su svojim radom i pameću pokazali da je u Srbiji moguće napraviti svetsku karijeru i biznis.

SEE ICT je organizacija koja okuplja tehnološke preduzetnike u zemlji. Osim toga što uzima vrlo aktivnu ulogu u pružanju podrške i edukacije preduzetnicima u IT industriji, kroz brojne programe, poput Startap Akademije, Startit Festa, iOS Akademije, portala Startit.rs, ova organizacija ulaže i značajne napore u privlačenje investicija za svoje timove, o čemu svedoče i ostvareni rezultati.

Od 2006. godine evropskom nagradom Enterprise Promotion Awards nagrađuje se doprinos u promovisanju preduzetništva i malih preduzeća na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou. Od pokretanja ovog takmičenja, prijavljeno je preko 2800 projekata i podržano je osnivanje više od 10.000 novih firmi. SEE ICT će u novembru ove godine biti predstavnik Srbije u Luksemburgu na finalu ovog takmičenja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.