NavMenu

Vraćeno 15 stanova zbog nezakonitog korišćenja

Izvor: Tanjug Nedelja, 14.06.2015. 13:41
Komentari
Podeli
Radna grupa za ustanovljavanje zakonitosti raspolaganja nepokretnostima u javnoj svojini koje koriste Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije za četiri meseca proverila je osnov korišćenja 216 stanova od čega je 15 stanova vraćeno Vojnograđevinskom centru Beograd zbog nezaknitog korišćenja, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

U saopštenju se podseća da je radnu grupu formirao ministar odbrane Bratislav Gašić zbog višegodišnjih zloupotreba i bespravnog korišćenja stambenog i poslovnog prostora i ističe da će vraćni stanovi biti dati stambenom fondu koji će ih u redovnoj proceduri dodeliti pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

- Za svega četiri meseca Radna grupa je proverila osnov korišćenja 216 stanova, adaptiranih i poslovnih prostora u više gradova u Srbiji. Već je 15 stambenih prostora vraćeno Vojnograđevinskom centru Beograd zbog nezakonitog korišćenja. U većini njih, računi takođe nisu plaćeni - piše u saopštenju.

Kako je navedeno, radna grupa nastavlja kontrolu zakonitosti korišćenja stanova, poslovnih prostora, garaža, objekata i zemljišta s ciljem da se sve nepokretnosti koje se koriste bespravno ili nenamenski preuzmu i dalje koriste u skladu sa zakonom.

U saopštenju je i povodom medijskih napisa o tome da Ministarstvo odbrane ne vodi računa o stanovima u svom vlasništvu, navedeno da je stan u Bulevaru Mihajla Pupina br. 97/1 u Beogradu, do 2014. godine bio bespravno useljen i da je nakon sudske presude 2014. godine, stan iseljen i vraćen u stambeni fond Ministarstva odbrane.

- Stan je bespravno koristio Tomislav Jovanović iz Beograda, koji pritom nije plaćao račune za električnu energiju, pa su potpuno neistiniti navodi da 'stan godinanama zvrji prazan zahvaljujući nebrizi Ministarstva odbrane - piše u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.