NavMenu

Kinezi zainteresovani za hotel "Zelenkada"

Izvor: Tanjug Nedelja, 14.06.2015. 07:55
Komentari
Podeli
Zlatibor (Foto: Aleksandar Parezanović)Zlatibor
Delegacija 33 privrednika iz Kine koju predvodi predsednica Grupacije Ji Hao, Linda Vang završila je u subotu (13. juna 2015. godine) dvodnevnu posetu Zlatiborskom okrugu obilaskom ski centra na Torniku.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović ocenio je za Tanjug da je poseta bila veoma uspešna i da je moguća saradnja sa Kinom u oblasti poljoprivrede i turizma.

- Kineskim privrednicima prestavili smo naše potencijale. U obavezi smo da im pošaljemo prevedenu dokumentaciju kako bi se upoznali sa studijama opravdanosti i isplativosti investicija koje planiramo da realizujemo na Zlatiboru - kaže Stamatović.

Predsednik čajetinske opštine ističe da je poseta kineskih privrednika bila u cilju upoznavanja sa potencijalima ove opštine i da će se mogućnost saradnje proveriti na manjim projektima.

- Krenućemo od manjih projekata kako bi oni stekli poverenje u nas kao partnere za dalju saradnju. Sudeći po prvim razgovorima trenutno su zainteresovani za hotel "Zelenkadu", koji je ponuđen na prodaju od 2013. godine - ističe Stamatović.

Stamatović naglašava da bi saradnja sa Kinezima doprinela prosperitetu ne samo opštine Čajetina, već celog Zlatiborskog okruga i potvrdio da će do narednog susreta sa kineskim investitorima sigurno dođi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.