NavMenu

Potpisan ugovor o gradnji akva parka u Vrnjačkoj Banji

Izvor: Tanjug Nedelja, 14.06.2015. 17:09
Komentari
Podeli
IlustracijaIlustracija
Zvanična prezentacija jedne od najvećih investicija proteklih decenija u Vrnjačkoj opstini - izgradnja akva parka, kao i svečano potpisivanje ugovora o njegovoj gradnji, upriličeno je u petak (12. juna 2015. godine) na sednici Privrednog saveta tog grada.

Akva park vredan šest miliona evra gradiće se na lokaciji sadašnjeg stadiona Raj, na površini od 3,27 hektara.

Projektom je predviđena izgradnja akva parka modernog i atraktivnog sadržaja za 3.000 posetilaca.

Nosilac investicije je konzorcijum tri firme "Alex Company", "Amiga" i "OT invest".

Direktor firme "Alex Company" Aleksandar Obradović rekao je da je investitor projekta "OT invest" iz Slovenije, a da su "Amiga" i oni izvođači radova.

- Akva park bi trebalo da primi prosečno oko 1.500 posetilaca dnevno. Namenjen je svim grupama, sadrži više delova i biće veoma atraktivan, planirano je da radi preko dana i u večernjim satima - rekao je Obradović.

Izgradnja akva parka je predviđena kada se završi urbanistički projekat, planirano je da to bude gotovo za oko četiri meseca, pa se očekuje da gradnja počne krajem godine, a kompletan akva park bude završen do juna 2017. godine.


Predsednik opštine Vrnjacka Banja Boban Đurović rekao je da je akva park jedan od kapitalnijih objekata koji će Vrnjačka Banja dobiti u narednom periodu i to predstavlja još jednu turističku ponudu u Banji.

- S obzirom da Vrnjačka Banja pretenduje da postane lider u banjskom turizmu, akva park je dobra prilika da se upotpuni naš sadržaj, što bi uticalo na to da dođe veći broj turista. Sa "OT investom" ne radimo samo gradnju, već pravimo i saradnju kako bi dovedeli što veći broj stranih turista - rekao je Đurović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.