Izvor: Tanjug | Nedelja, 14.06.2015.| 17:09

Potpisan ugovor o gradnji akva parka u Vrnjačkoj Banji

Ilustracija
Zvanična prezentacija jedne od najvećih investicija proteklih decenija u Vrnjačkoj opstini - izgradnja akva parka, kao i svečano potpisivanje ugovora o njegovoj gradnji, upriličeno je u petak (12. juna 2015. godine) na sednici Privrednog saveta tog grada.

Akva park vredan šest miliona evra gradiće se na lokaciji sadašnjeg stadiona Raj, na površini od 3,27 hektara.

Projektom je predviđena izgradnja akva parka modernog i atraktivnog sadržaja za 3.000 posetilaca.

Nosilac investicije je konzorcijum tri firme "Alex Company", "Amiga" i "OT invest".

Direktor firme "Alex Company" Aleksandar Obradović rekao je da je investitor projekta "OT invest" iz Slovenije, a da su "Amiga" i oni izvođači radova.

- Akva park bi trebalo da primi prosečno oko 1.500 posetilaca dnevno. Namenjen je svim grupama, sadrži više delova i biće veoma atraktivan, planirano je da radi preko dana i u večernjim satima - rekao je Obradović.

Izgradnja akva parka je predviđena kada se završi urbanistički projekat, planirano je da to bude gotovo za oko četiri meseca, pa se očekuje da gradnja počne krajem godine, a kompletan akva park bude završen do juna 2017. godine.

Predsednik opštine Vrnjacka Banja Boban Đurović rekao je da je akva park jedan od kapitalnijih objekata koji će Vrnjačka Banja dobiti u narednom periodu i to predstavlja još jednu turističku ponudu u Banji.

- S obzirom da Vrnjačka Banja pretenduje da postane lider u banjskom turizmu, akva park je dobra prilika da se upotpuni naš sadržaj, što bi uticalo na to da dođe veći broj turista. Sa "OT investom" ne radimo samo gradnju, već pravimo i saradnju kako bi dovedeli što veći broj stranih turista - rekao je Đurović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.