NavMenu

IT sektor Srbije za razvoj države - Predstavnici kompanije "Asseco SEE" na Samitu ministara finansija i guvernera u Bečićima

Izvor: eKapija Petak, 12.06.2015. 11:44
Komentari
Podeli
(Foto: isak55/shutterstock.com)
Finansijska konsolidacija u uslovima recesije i sporog privrednog oporavka, kao i ključni izazovi za finansijsku stabilnost i monetarnu politiku u 2015. godini, samo su neke od tema o kojima je diskutovano na samitu ministara finansija i guvernera "Finansijska budućnost regiona", koji se održava u Bečićima, u Crnoj Gori, 12. i 13. juna, u organizaciji nedeljnika NIN. Predstavnici kompanije "Asseco SEE", regionalnog lidera i jedna od najvećih IT kompanija u Evropi, koja je VIP partner stručnog skupa u okviru ovog Samita, zaključili su da napredne IT tehnologije mogu doprineti finansijskoj stabilnosti, ali i celokupnom ekonomskom i privrednom stanju u državi i regionu.

- "Asseco SEE" predstavlja pouzdanog partnera bankama, a zahvaljujući višegodišnjem iskustvu u radu u ovom sektoru i odličnom timu stručnjaka, bankama nudimo sigurnost i poverenje, razumemo njihove potrebe, omogućavamo implementaciju naprednih softverskih rešenja i realizaciju složenih projekata na najvišem nivou. Pored sistema za "tradicionalne" banke, "Asseco SEE" je i provajder rešenja za mobilno i digitalno bankarstvo, uz pomoć kojih bankama pomažemo da prevaziđu izazove savremenog poslovanja - rekao je Miodrag Mirčetić, član Borda Direktora "Asseco SEE" grupe i dodao "Korišćenje naprednih IT tehnologija direktno pomaže prevazilaženju krize i smanjenju troškova finansijskog i javnog sektora, utiče na smanjivanje nezaposlenosti, brže i efikasnije poslovanje i smanjivanje nelikvidnosti."

- Kompanija "Asseco SEE" pozicionirala kao pouzdan partner države u uspostavljanju koncepta e uprave, sprovodeći nekoliko bitnih projekata tokom prethodnih godina, među kojima je i projekat za Objedinjenu naplatu poreza i doprinosa u Poreskoj upravi, u okviru kog su moderni informatički sistemi višestruko unapredili rad ove institucije i poboljšali usluge koje pruža građanima - rekao je Vladan Atanasijević, član Borda Direktora "Asseco SEE i dodao: -Za stabilizaciju finansijskog i monetarnog stanja zemalja u regionu, jedan od važnih preduslova jeste smanjivanje troškova i povećanje efikasnosti funkcionisanja državne uprave, a pristup koji to omogućava jeste jačanje uloge naprednih informacionih tehnologija u upravi i približavanje konceptu E-države.

Na samitu su učestvovali ministri finansija i predstavnici centralnih banaka Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije i Makedonije, direktori poreskih uprava, bankari, privrednici i finansijski stručnjaci iz regiona. Glavne teme ovog skupa bile su fiskalna konsolidacija, privredni oporavak, javni dug, reforma poreske uprave, siva ekonomija, prednosti i mane aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom, kao i efekti članstva u Evropskoj uniji.

Nedeljnik NIN ovaj samit organizuje četvrtu godinu za redom, uz pomoć i podršku crnogorskih institucija i uz institucionalno pokroviteljstvo Ministarstva finansija Crne Gore.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.