NavMenu

Aleksandar Antić, ministar eneretike - Štednja struje neophodna, olakšice za najsiromašnije

Izvor: RTS Petak, 12.06.2015. 12:13
Komentari
Podeli

Aleksandar Antić (Foto: Mc.rs)Aleksandar Antić
Najsiromašniji građani Srbije dobiće od 120 do 250 kilovat sati besplatne struje mesečno, dok će država ubuduće imati nultu toleranciju prema onima koji ne plaćaju električnu energiju, kaže ministar energetike Aleksandar Antić. Ministar ističe da je stepen naplate struje 92% ali da tim podatkom nije zadovoljan.

Ministar energetike Aleksandar Antić rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da je država obezbedila besplatne kilovat sate struje za najugroženija domaćinstva.

- Najugroženija domaćinstva moći će da računaju na veću pomoć, a pored postojećih sredstava, država je za najsiromašnije obezbedila šest miliona evra - ističe ministar Antić.

Objašnjava da država najbogatijima ne može više ništa da poklanja.

- Stepan naplate EPS-a je 92%, što je najbolji procenat naplate u proteklih nekoliko godina. Ipak, ja nisam zadovoljan, jer bake i deke prvo što urade kad prime penziju, plate račune. Mi nemamo problem sa tim ljudima, već sa onima koji imaju više ali su neodgovorni i koji smatraju da plaćanje struje nije prioritet. Za njih ćemo uvesti nultu topelranciju - napominje Antić.

Poziva ljude koji loše žive da u svojim lokalnim samoupravama ostvare pravo iz Uredbe o energetski zaštićenom potrošaču.

- Maksimalno ćemo sve pojednostaviti u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i daćemo imuls lokalnim samoupravama da to čine efikasnije, a građane pozivamo da ostvare svoja prava - kaže ministar.

Ističe da država najsiromašnijima daje od 120 do 250 kilovat sati besplatne struje, u zavisnosti od broja članova domaćinstva.

- Zadržali smo sve dobre strane našeg tarifnog sistema, ali će ljudi morati da počnu da štede električnu energiju - napominje Antić.

U Srbiji se mesečno u proseku potroši od 300 do 400 kilovat sati električne energije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.