NavMenu

Novi blok u požarevačkoj bolnici pušten u rad

Izvor: eKapija Petak, 12.06.2015. 08:56
Komentari
Podeli
Novi poliklinički blok požarevačke bolnice sa hiruškim, ortopedskim i ginekolškim ambulantama je u funkciji. Blok koji je u novoj zgradi, projektovanoj za porodilište, rađen delom sredstvima lokalne samouprave i delom iz IPA fondova prekogranične saradnje sa Rumunijom.

Požarevac je pokazao da zna da uradi i završi posao, rekao je na svečanom otvaranju polikliničkog bloka direktor opšte bolnice u Požarevcu, dr Srećko Bosić.

- Posle dugo godina jedan objekat pušten je u rad i predat na korišćenje građanima Požarevca i Srbije. Mi smo u ovom prostoru dobili dvadesetak ambulanti. Služba hirurgije, ginekologije i akušerstva, anestezije i prijemno urgentna služba dobile su novi prostor, funkcionalniji i komforniji, a mislim i da će našim pacijentima i korisnicima usluga biti bolje - rekao je Bosić.

U staroj zgradi bolnice, odakle su preseljene hiruške i ortopedske amulante, biće nakon adaptacije smešten internistički blok i kompletna kardio medicinska služba, rekao je dr Bosić.

Gradonačelnik Požarevca, Miomir Ilić je obećao da će lokalna samouprava nastaviti da ulaže sredstva u opremanje i završetak radova na novoj zgradi bolnice i da očekuje podršku Ministarstva zdravlja:

- Ovaj objekat je započet pre dvadeset godina. Sadašnje rukovodstvo je iniciralo razgovore sa Vladom Srbije. S obzirom na to da je veliki problem ekonomske prirode da se ovakvi objekti urade, grad je stao iza ove aktivnosti i uložio ukupno 65 miliona dinara, zajedno sa partnerima iz Rumunije preko IPA fondova. Ostaje da se uradi završni finansijski izveštaj i da oslobodimo sredstva koja je grad uložie. Insistiraćemo da se sa projektom ne stane i da se posao završi.

Prema izjavama datim ranije, za kompletno opremanje nedostaje još oko 2, 5 mil EUR, navedeno je na gradskom sajtu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.