NavMenu

"Tisza Automotive" iz Sente zapošljava još 300 radnika do kraja 2015. godine

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.06.2015. 16:01
Komentari
Podeli
U fabrici "Tisza Automotive" u Senti danas su uručeni sertifikati Edukativnog centra iz Novog Sada, prvoj grupi nezaposlenih lica koja su uspešno završila obuku za rad u ovom pogonu i odmah potom ugovora o zaposlenju, objavljeno je na sajtu Vlade Vojvodine.

Mađarska kompanija "Tisza Cipo" je, naime, pre nepunih godinu dana u Senti otvorila fabriku "Tisza Automotive" za proizvodnju električnih kablova za automobilsku industriju. Prema rečima direktora fabrike "Tisza Automotive" Akoša Barne, pogon u Senti, sa danas zaposlenih 18 lica, sada zapošljava oko 200 ljudi.

- Planiramo za ovu godinu da bude zaposleno od 450 do 500 ljudi, a do kraja 2016. godine do hiljadu zaposlenih - najavio je Akoš Barna i dodao da će svaki polaznik obuke koji savlada i položi ono što proces proizvodnje traži dobiti zaposlenje.

Početak rada pogona u Senti bio je i početak saradnje sa Pokrajinom, koja je podržala zapošljavanje prvih radnike. Tada je dogovoren i sistem obuke nezaposlenih lica, koji je pokazao dobre rezultate. Danas je, tako, prvih 18 lica, koji su uspešno prošli obuku za sticanje profesionalnih veština da rade u ovom pogonu, sklopilo ugovore o radu sa kompanijom "Tisza Automotive".

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin je dodao da će Pokrajina i dalje podržavati ovaj projekat, jer se na obuci nalazi još oko 200 ljudi od kojih će svi koji uspešno završe obuku dobiti šansu da u ovoj fabrici zasnuju radni odnos. Inače, u projekat su, pored Edukativnog centra, uključeni i Opština Senta, te Pokrajinska služba Nacionalne službe za zapošljavanje i Filijala u Kikindi.

Inače, radi se o novom modelu obuke koju sprovodi Edukativni centar. Do sada se obuka održavala u Edukativnom centru u Novom Sadu, a ovog puta je bila u pogonu u Senti na opremi na kojoj će lica koja su uspešno savladala obuku i raditi. Prema rečima Budislava Medurića, direktora Edukativnog centra, koji je i osnovan da bi obučavao ljude bez nekih kvalifikacija da steknu veštine koje će im omogućiti zaposlenje" program obuke je napravljen zajednički sa poslodavcem i pošto je dao dobre rezultate, biće primenjen i u drugim slučajevima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.