NavMenu

Beograd dobio prvi bitkoin-bankomat

Izvor: seebiz.eu Sreda, 10.06.2015. 12:29
Komentari
Podeli
Beogradski restoran "Appetite" ugostio je sinoć predstavnike srpske bitkoin scene koji su svečanom ceremonijom i zvanično pustili u rad prvi bitkoin ATM (bankomat) koji će se nalaziti u prostorijama ovog restorana, a koji korisnicima omogućava kupovinu bitkoina za dinare.

Puna sala restorana "Appetite" ukazala je da se srpska bitkoin scena aktivno razvija i da je svakim danom sve veća i veća. Prvi automat za kupovinu ove valute, koji je premijerno predstavljen krajem prošle godine, od sinoć je dostupan svim zainteresovanim korisnicima koji žele da kupe bitkoine, ali i da se upoznaju sa kriptovalutom koja je već sada okrenula finansijsku industriju naglavačke, piše Netokracija.

Događaj je otvorio Mlađen Merdović, jedan od osnivača "Bitkoin asocijacije" koji se prisutnima obratio rečima da je ovo samo prvi korak ka popularizaciji bitkoina u Srbiji. Ekipa koja stoji iza ove inicijative pokušaće da, u narednom periodu, približi bitkoin ljudima i ukaže na veliki potencijal koji ova valuta ima kao finansijska, ali pre svega tehnološka inovacija.

Predsedavajući "Bitkoin asocijacije", Aleksandar Matanović, izjavio je u obraćanju prisutnima da se sada i zvanično pušta u rad prvi takav automat u Srbiji, ali i šire, te da ovo udruženje ima za cilj promociju i popularizaciju bitkoina ali i pravilne upotrebe ove valute.

- Želimo da pokažemo da bitkoin nije valuta kojom se služe prodavci droge i ljudi sa dubokog Interneta. U pitanju je jedna jako dobra i korisna stvar, koja nam može doneti mnogo benefita, a sa kojom se treba upoznati i čiji razvoj svakako treba pratiti.

Prvi bitkoin ATM u Srbiji transakcije obavlja preko domaćeg servisa EC District koji služi za otkup i prodaju bitkoina, a koji posluje već duže od dve godine. Iz organizacije ističu da se preko automata mogu isključivo kupovati bitkoini, te da se ne mogu prodavati. Automat je prilagođen domaćoj valuti – dinarima, tako da se kupovina može izvršiti u apoenima od po 200, 500, 1000, 2000 i 5000 dinara. Automat ne vraća kusur, a pre kupovine potrebno pripremiti tačan iznos uplate.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.