Izvor: Tanjug | Sreda, 10.06.2015.| 10:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

Stižu mašine iz Kine za gradnju autoputa u Crnoj Gori

Mašine kineske kompanije CRBC, koja će graditi prioritetnu deonicu autoputa od Smokovca do Mateševa, nalaze se na brodu koji će u ponedeljak, 15. juna, uploviti u Jadransko more, pišu "Dnevne novine".

Na brodu se pored mašina nalazi i jedan broj radnika i inženjera koji su već radili na sličnim projektima.

Reč je o velikim građevinskim mašinama kojima će se probijati tunel dužine tri kilometra kroz planinu Vjeternik, kao i mehanizaciji za izgradnju mosta Moračica, čiji će glavni stub biti visok oko 180 metara.

Kako se navodi, najveći broj kineskih radnika koji s mašinama dolaze u Crnu Goru biće raspoređen na najzahtevnijim lokacijama, odnosno oko planine Vjeternik i naselja Moračica.

List podseća da je od početka godine ova kineska firma više puta raspisivala oglase za zapošljavanje crnogorske radne snage. Najviše se traže inženjeri i prevodioci, građevinski radnici, čuvari objekata, kuvari i vozači.

Iz kompanije CRBC saopšteno je da im je u Kolašinu potrebno još 260 radnika i da prednost u dobijanju posla ima lokalno stanovništvo.

Kompletan posao, kako je najavio ministar saobraćaja i pomorstva, Ivan Brajović, trebalo bi da bude završen do maja 2019. godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.