Izvor: eKapija | Petak, 05.06.2015.| 12:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

Srpske kompanije dobile poziv nemačkih uvoznika - Naši privrednici 9. juna traže partnere u Minhenu

Na jednodnevnom B2B događaju u Minhenu sledeće nedelje sastaje se ukupno 109 odabranih kompanija iz Srbije i ostalih država Zapadnog Balkana sa nemačkim uvoznicima koji su zainteresovani za uspostavljanje poslovnih kontakata sa proizvođačima iz ovog regiona. Ukupno 20 nemačkih firmi će ugostiti 28 pozvanih kompanija iz Srbije koje će zajedno sa predstavnicima firmi iz Slovenije predstavljati najbrojniju privrednu delegaciju na događaju 9. juna, navodi se u saopštenju Delegacije nemačke privrede u Srbiji.

Iz sedam zemalja regiona Zapadnog Balkana prijavilo se ukupno 420 kompanija za učešće na B2B događaju. Kompanije iz Zapadnog Balkana, a samim tim i predstavnici iz Srbije, su proizvđačke firme iz oblasti mašinogradnje, metaloprerađivačke industrije, proizvodnje komponenata za autoindustriju, kao i prerade plastike i gume.

Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekonomiju i energetiku SR Nemačke (BMWi), a u okviru zajedničke organizacije Delegacije nemačke privrede u Srbiji i ostalih regionalnih ogranaka nemačke privrede (AHK), kao i nemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V.). Veliku podršku u realizaciji projekta u Srbiji je pružila Privredna komora Srbije (PKS) kao i Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA).

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.