NavMenu

Pet aditiva za čistiji motor i manju potrošnju - "Naftachem" predstavio preformanse "AdiDizel" goriva

Izvor: eKapija Sreda, 03.06.2015. 18:35
Komentari
Podeli
Upotreba "AdiDizela" smanjuje potrošnju goriva, sprečava formiranje taloga na brizaljkama i koroziju, smanjuje zaprljanost sistema za ubrizgavanje goriva i penušanje, sprečava buku i smanjuje emisiju štetnih gasova. Njegovom upotrebom povećava se snaga motora – cetanski broj i obrtni momenat i poboljaša sagorevanje. Bez obzira da li se radi o putničkom automobilu, kamionu, autobusu, traktoru, "AdiDizel" produžava vek trajanja motora.

Ovo su zaključci nedavno održane prezentacije "Uticaj promene fizičko-hemijskih karakteristika goriva usled aditiviranja na performanse i vek trajanja motora" koju je kompanija "Naftachem" organizovala za svoje kupce.

U skladištu ove kompanije u Sremskim Karlovcima, pred više od 200 poslovnih partnera, prezentovane su karakteristike "AdiDizela" – evrodizela sa specijalnim 5 u 1 paketom aditiva koji čiste motor i obezbeđuju manju potrošnju. Za nešto više od godinu dana postojanja ovog brenda, "Naftachem" je prodao više od 35 miliona litara "AdiDizel" goriva.

Šta se dešava u motoru koji koristi "AdiDizel" i na koji način ovo gorivo između ostalog, čisti motor i omogućava njegovu maksimalnu snagu što u krajnjoj instanci rezultira smanjenjem potrošnje goriva, prezentovao je profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, dr Milan Tomić.

Gorivo premijum kvaliteta

Vrhunske aditive urađene po najnovijoj nemačkoj tehnologiji u kompaniji "Naftachem" umešali su sa domaćim dizel gorivom u sopstvenom postrojenju za aditiviranje i filtriranje goriva u koje je uloženo pola miliona evra, pa Novosađani jedini u Srbiji raspolažu automatskim sistemom za aditiviranje i filtriranje goriva na terminalu u skladu sa standardima Evropske unije. Kako je objasnio profesor Tomić, reč je o paketu 5 aditiva od kojih se zahvaljujući svakom pojedinačno: povećava cetanski broj, sprečava korozija, odvaja kondezovana voda, otklanja talog i smanjuje penušavost.

"AdiDizel" zapravo predstavlja izbalansiran odnos vrhunskih pojedinačnih komponenti, prilagođenih karakteristikama upotrebljenog dizel goriva, a profesor Tomić je stručno i na primerima objasnio kako svaki od ovih aditiva utiče na efikasnije sagorevanje goriva, povećanje snage motora, produžavanje veka zamene motornog ulja i filtera i smanjenje potrošnje.

On je ukazao da je Departman za poljoprivrednu tehniku pri Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu izvršio u okviru Nacionalne Laboratorije za pogonske mašine i traktore uporedno ispitivanje performansi, potrošnje goriva i emisije izduvnih gasova "AdiDizela", uvoznog i domaćeg goriva. Ispitivanje je izvršeno shodno standardu OECD-a, a zaključak je da se upotrebom "AdiDizela" u odnosu na preostale dve vrste goriva snaga motora uvećava u proseku za 3,1, specifična potrošnja goriva umanjuje za 3,3% i smanjuje emisija CO2 u proseku za 4,33%.

Naglašeno je i da je uz postojećih 5 aditiva, "AdiDizel" ojačan sa još dva specijalna aditiva za niske temperature: Keroflux 6100 (poboljšivač protoka) i Keroflux 3614 (disperzent parafina). Zahvaljujući njima omogućen je nesmetan i lak rad motora i na minus 25 stepeni Celzijusa. Ovi aditivi dodaju se gorivu po posebnoj proceduri na temperaturi od 50 i više stepeni u specijalnom "Naftachem" automatskom samozagrevajućem sistemu za aditiviranje.

Osim toga sva goiva iz "Naftachem"-a pojasnio je profesor, prolaze kroz set Faudi Aviation filtera sa mikrofilterima koji konstantno uklanjaju mikroorganizme iz goriva, kao i najmanju česticu rđe, peska, prašine ili kamenca, i filtere koji u potpunosti otklanjaju bilo kakvo prisustvo vode u gorivu čime se obezbeđuje najčistije gorivo.

Sledi reklamna kampanja

Nakon izlaganja profesora Tomića prisutnima se obratio i Drago Papić, komercijalni direktor "Naftachem"-a koji se najpre zahvalio prisutnima na dolasku, a onda zajedno sa gostima obišao skladište kompanije u Sremskim Karlovcima.

- Veliki broj vas za benefite koje donosi "AdiDizel" već zna iz ličnog iskustva. Činjenica je da smo u predhodnih 400 dana prodali više od 35 miliona litara, bez značajne reklame, prvenstveno zahvaljujući realnim pokazateljima u eksplataciji koji su bili preporuka za dalju prodaju. Vi, naši kupci i prodata količina "AdiDizela" ste nam najbolji pokazatelj da smo napravili dobar proizvod - rekao je Papić i najavio buduću reklamnu kampanju kroz koju planiraju da marketinški pomognu svoje kupce koji poseduju maloprodajne objekte kako bi zajednički promovisali benefite koje donosi "AdiDizel" i približili ga što većem broju potrošača.

Kako je rekao Papić, kompanija "Naftachem" za 8 godina postojanja uspela je da izraste u kompaniju koja pored skladišta u Sremskim Karlovcima upravlja i skladištem na Ada Huji kao flotom od 6 rečnih plovila pojedinačnog kapaciteta od 1.000 – 2.000 t za prevoz naftnih derivata.

U zemlji i inostranstvu godišnje prodaju više od 150.000 tona naftnih derivata, svojim rečnim tankerima prevezu preko 160.000 tona i u svoja dva skladišta uskladište i otpreme više od 250.000 tona evro dizela i benzina.

Od ove godine u sistemu "Naftachema" posluje i preduzeće "Tribex", koje se bavi proizvodnjom i distribucijom građevinskog materijala. U okviru "Tribexa" posluju kamenolomi Šeševica i Jazovnik , kao i pogon za mikronizaciju Galović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.