NavMenu

Marija Ruseva nova predsednica Izvršnog odbora Societe Generale banke u Srbiji

Izvor: eKapija Sreda, 03.06.2015. 16:06
Komentari
Podeli

Marija RusevaMarija Ruseva
Frederik Kuen, dosadašnji predsednik Izvršnog odbora Societe Generale banke u Srbiji, karijeru će nastaviti u Societe Generale grupi u Parizu. Njega će zameniti Marija Ruseva, koja će na dužnost stupiti po dobijanju prethodne saglasnosti Narodne banke Srbije i okončanju procedura pred nadležnim institucijama.

Marija Ruseva je do sada obavljala funkciju zamenice predsednika Izvršnog odbora Societe Generale Ekspresbanke, filijale Societe Generale grupe u Bugarskoj. Karijeru je u bankarskom sektoru započela nakon studija u oblasti međunarodnih ekonomskih odnosa na Univerzitetu svetske i nacionalne ekonomije u Sofiji i diplomiranja na Univerzitetu u Lajpcigu. Obavljala je različite poslove u nekoliko banaka, da bi se 2005. godine pridružila timu Societe Generale grupe. Tokom decenije rada u Societe Generale banke Ekspresbanci, bila je na više upravljačkih pozicija u sektoru za poslovanje sa privredom i finansijsko tržište. Od 2012, članica je Nadzornog odbora filijale Societe Generale grupe u Makedoniji, Ohridske banke.

Tokom tri godine koliko je Frederik Kuen vodio Societe Generale Srbija, banka je nastavila da se razvija, povećava kvalitet bilansa, potvrđujući svoju poziciju jedne od pet najvažnijih banaka na tržištu. Istovremeno, banka je nastavila sa optimizacijom procesa i unapređenjem kvaliteta proizvoda i usluga uz primenu savremenih tehnologija, kako bi se prilagodila potrebama svojih klijenata i odgovorila na nove zahteve savremenog tržišta.

Societe Generale Srbija, koja se od početka poslovanja razvijala isključivo organskim rastom, 2013. godine je ostvarila i svoju prvu akviziciju preuzimanjem portfelja belgijske KBC banke. Uvećanje baze klijenata za 7,5% i tokom 2014. još jedan je dokaz konstantnog rasta poverenja građana i privrede u Societe Generale banku u Srbiji. Banka je prošle godine potpisala i predugovor o kupoprodaji dela objekta u izgradnji sa "Imel grupom" za svoju drugu poslovnu zgradu, čiji završetak izgradnje i useljenje se očekuje u prvoj polovini 2016. godine, čime je još jednom potvrđeno dugoročno opredeljenje banke da razvija svoje poslovanje u Srbiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.