Izvor: Tanjug | Sreda, 03.06.2015.| 13:42
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ispunjeni uslovi za spajanje "Puteva" i "Koridora"

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Vlada Srbije ispunila sve preduslove za pripajanje "Koridora Srbije" preduzeću "Putevi Srbije", dodavši da će time biti smanjeni troškovi 25% do 30%.

- Koliko sam informisana, Ministarstvo privrede će uputiti dopis "Koridorima Srbije" da sazovu skupštinu. Mi smo naš deo posla odavno završili - rekla je Mihajlović, odgovarajući na pitanja novinara.

Ona je rekla da su "Koridori Srbije" politički napravljeno preduzeće i da je rok za pripajanje "Koridora" odavno prošao, izrazivši uverenje da će ministarstva privrede i finansija, u čijem je to resoru, svakako završiti taj posao.

Preduzeće "Koridori Srbije" trebalo je da se pripoji JP "Putevima Srbije" još prošle godine, a poslednji rok za to pripajanje je istekao 1. juna.

- I odobrenje Vlade Azerbejdžana je dobijeno, ne postoji nijedna pravna, finansijska, putna, ili bilo koja druga prepreka da ne dođe do spajanja - rekla je Mihajlović u hotelu "Hyatt", gde se održava skup o građevinarstvu.

Ona je istakla da će spajanjem "Koridora" i "Puteva" biti smanjeni troškovi između 25% i 30% i da to nije samo procena Vlade, već i MMF-a.

Mihajlović, koja je i potpredsednica srpske vlade, je kazala da su u to mogli da se uvere još prošle godine na terenu, zbog čega je premijer Aleksandar Vučić i predložio spajanje ta dva preduzeća.

Ona je rekla da je problem što sada na jednoj deonici postoje dva preduzeća i da se tako troše vreme i novac građana Srbije.

- Kada su pravljena ta dva preduzeća, pravljena su politički i treba da prestanemo da pravimo takva preduzeća. "Koridori Srbije" su napravljeni da bi ih vodila jedna politička partija, a "Puteve Srbije" druga - dodala je Mihajlović.

Vršilac dužnosti direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak rekao je da je cilj da kada budu izgrađeni autoputevi u Srbiji, da budu pod jednom nadležnošću i da će "Putevi Srbije" onda moći da preuzmu održavanje na njima.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.