NavMenu

Kroz praksu do znanja - U toku prijava za "EdIT" letnju školu programiranja kompanije "Comtrade"

Izvor: eKapija Utorak, 02.06.2015. 15:56
Komentari
Podeli
Kompanija "Comtrade" i ove godine nastavlja tradiciju EdIT (Education for Innovative Thinkers) letnje škole programiranja. Letnja škola programiranja "EdIT 2015" će se tokom ovog jula pored Srbije (Beograd, Kragujevac), održati i u BiH (Sarajevo, Banjaluka) i Sloveniji (Maribor, Ljubljana), saopšteno je iz kompanije.

Polaznicima "Comtrade"-ove letnje škole programiranja je omogućeno da uz dvonedeljnu edukaciju i timski rad razvijaju konkretan projekat u simuliranom radnom okruženju i tako steknu dodatno praktično iskustvo koje će svakako biti od velike koristi u budućem radu.

Jedan od ciljeva "EdIT"-a je sinergija teorijskog i praktičnog znanja, ali i ostvarivanje prvog kontakta kandidata sa "Comtrade" kompanijom.

- Značaj "EdIT"-a za komgpaniju "Comtrade" je zapravo upoznavanje sa potencijalnim budućim kadrovima, odnosno sticanje utiska kako se oni snalaze u realno simuliranom radnom okruženju. Pravi utisak o budućem zaposlenom je teško steći iz CV-ja i par razgovora, a naročito je gotovo nemoguće proceniti kandidata koji nema prethodnog radnog iskustva, na ovaj način. - istakao je Rade Radumilo, direktor ovogodišnjeg "EdIT"-a, senior software engineer u kompaniji "Comtrade".

Koliko je "EdIT" letnja škola programiranja posebna pokazuje i činjenica da veoma često njeni učesnici dobiju posao u kompaniji "Comtrade". Takav je slučaj i sa Milošem Smiljanićem, prošlogodišnjim učesnikom EdIT, koji je sada već šest meseci zaposlen u "Comtrade"-u.

- Za "EdIT" sam čuo od dobrog drugara koji je u letnjoj školi programiranja učestvovao godinu dana pre mene. Prošle godine sam rešio da se prijavim jer mi se tema učinila veoma primamljivom, a takođe sam želeo da steknem nova znanja, iskustva i upoznam nove ljude. Ovo je bila prva prilika u kojoj sam se susreo sa svim tehnologijama i alatima koje kompanije koriste u razvijanju softvera. Kada sam se prijavljivao nisam razmišljao o tome da ću dobiti posao. Nakon EdIT-a dobio sam poziv da dođem na praksu u Comtrade, nakon čega je usledila ponuda za posao - zadovoljno je rekao Miloš.

Tema prošlogodišnjeg "EdIT"-a u Beogradu bila je "Indoor navigacija pomoću iBeacon-a". Projekat je obuhvatao razvoj Android aplikacije koja detektuje signale iBeacon-a koji su postavljeni na prikladna mesta u prostoru. U poslednjoj fazi projekta, na ovaj način je bilo moguće kontrolisati mali automobil koji se samostalno kreće po zadatoj putanji.

Ove godine tema u Srbiji će biti "Safety Life Tracking". "Safety life tracking" je projekat izrade korisničke aplikacije za nadzor puteva i praćenje saobraćaja. Cilj projekta je sinhroni prikaz video snimka i pozicije na mapi preko web aplikacije. Više o temi možete pogledati OVDE.

Broj učesnika na EdIT-u je ograničen.

- Svake godine dobijamo sve veći i veći broj prijava, pa nam je veoma teško da odaberemo najboljih 12 kandidata. Zbog toga se često dešava da broj učesnika povećamo, kako ne bismo ostali bez veoma kvalitetnih i dobrih studenata - dodao je Rade Radumilo.

Krajnji rok za prijavu za učešće na "EdIT 2015" u Kragujevcu je 25. jun, a u Beogradu 13. jul. Učešće na "EdIT" letnjoj školi programiranje je potpuno besplatno za sve učesnike, jer kompanije "Comtrade" snosi celokupne troškove.

Svi zainteresovani za učešće na EdIT-u se mogu prijaviti OVDE, a više informacija o samoj radionici možete pronaći na "Comtrade" EdiT strani.

Pogledajte kako je EdIT letnja škola programiranja izgledala prošle godine OVDE.
Firme:
Comtrade Comtrade
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.