NavMenu

Nordijski dizajn i inovacije za poboljašanje poslovnog ambijenta u Srbiji

Izvor: eKapija Utorak, 02.06.2015. 10:13
Komentari
Podeli
Nordijska poslovna alijansa u Srbiji (Nordic Business Aliance) otvorila je poslovno – edukativni skup "Nordijski dizajn i inovacije" čiji je cilj da javnosti prikaže inovativnost proizvoda i usluga koje nude nordijske firme koje posluju u Srbiji.

Kako je saopšteno iz te poslovne alijanse, učesnici na sajmu su "IKEA", "Telenor", "Volvo", "Sekopak", "DSV", "Triplan", "Astra Zeneca", "SKF" i drugi.

Na otvaranju skupa, izvršni direktor Nordijske biznis aljanse Andreja Pavlović je podvukao da ovo neprofitno udruženje koje se bavi i promocijom nordijske poslovne etike, korporativnih vrednosti i principa služi kao dobar inkubator ideja i projekata značajnih za domaću poslovnu zajednicu.

- Kako su nordijske zemlje pojedinačno, ali i sve zajedno prepoznatljive u svetu, tako i kompanije koje su tamo nastale prenose svoje vrednosti u poslovanju - inovativnost, ravnopravnost, održivost, ekološku svest, brigu o potrebama zaposlenih, transparentnost u poslovanju… Ovaj pristup poslovanju zaštitni je znak nordijskih kompanija i stoga mi u NBA smatramo da bi ove primere dobre prakse i srpske firme trebalo da uzmu u obzir kako bi poboljšali svoju poslovnu praksu i približili se standardima poslovanja nordijskih firmi. Želimo da služimo kao poveznica ova dva poslovna sveta i pomognemo u pronalaženju zajedničkog jezika kako bismo na obostrano zadovoljstvo sarađivali. Siguran sam da su "Nordijski dani dizajna i inovacija" mali, ali značaj korak u ostvarenju tog cilja - rekao je Pavlović.

Pored kompanija geografski poreklom iz nordijskih zemalja, članovi Nordijske poslovne alijanse su i domaće kompanije koje posluju sa nordijskim korporacijama.

One su velikim delom usvojile vrednosti nordijskih kompanija, te zbog toga mogu predstavljati model po kome se zajedničkim naporima može pružiti primer dobre prakse za kompletnu domaću poslovnu zajednicu, navodi se u saopštenju.

Nordijska poslovna alijansa u Srbiji sarađuje sa ambasadama Švedske, Danske, Finske i Norveške. Neki od članova čije vrednosti promoviše jesu "IKEA", "Telenor", "Securitas", "Ericsson", "Husquarna", "Astra Zeneca", "Sekopak" i drugi…
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.