NavMenu

Potpisani ugovori za jedistven distributivni i proizvodni sistem u EPS-u

Izvor: Beta Ponedeljak, 01.06.2015. 16:08
Komentari
Podeli

(Foto: Jelena Đelić)
U "Elektroprivredi Srbije" (EPS) danas su potpisani ugovori o statusnim promenama po kojima će od 1. jula privredna društva za proizvodnju uglja i struje biti pripojena matičnom Javnom preduzeću EPS i formiran jedan operater distributivnog sistema.

- Stari način organizacije EPS-a odlazi u istoriju i ustupa mesto jakom, organizovanijem i vertikalno integrisanom EPS-u. Umesto dosadašnjeg organizovanja kroz 14 pravnih subjekata sistem će funkcionisati sa tri, a uvođenjem jedinstvenog upravljanja i ujednačavanjem poslovnih procesa i procedura poslovanje EPS-a biće efikasnije i profitabilnije - rekao je direktor EPS Aleksandar Obradović.

Kako se navodi u saopštenju EPS-a, Obradović je potpisao ugovor o statusnoj promeni sa direktorima dosadašnjih privrednih društava za proizvodnju uglja i energije, a potpisan je i ugovor o formiranju jednog operator distributivnog sistema, po kojem će privredna društva za distribuciju struje "Elektrodistribucija Beograd", "Elektrovojvodina", Elektrosrbija, Jugoistok i Centar od 1. jula poslovati pod novim imenom EPS Distribucija.

Saglasnost na odluke o statusnoj promeni Vlada Srbije dala je 29. maja, dok je Nadzorni odbor JP EPS ove odluke usvojio 25. maja. Ovim statusnim promenama EPS će funkcionisaće sa tri pravna subjekta kojim su jasno definisane delatnosti proizvodnje, distribucije i snabdevanja, a to su: Javno preduzeće EPS, "EPS Distribucija" i "EPS Snabdevanje".

Druga faza reorganizacije, koja bi trebalo da bude završena do leta 2016. godine, podrazumeva prelazak iz EPS-a, iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.