NavMenu

Stočna hrana za poplavljena područja - Firma "Rival 014" posredovala u transportu 430 tona žitarica

Izvor: eKapija Ponedeljak, 01.06.2015. 12:38
Komentari
Podeli
(Foto: Rajko Karišić)
Navršilo se godinu dana od katastrofalnih poplava koje su zadesile naš region. Srbija je zahvaljujući mnogobrojnim donacijama uspela da nadoknadi materijalnu štetu. Među donatorima je bila i nemačka nevladina organizacija HELP.

U februaru ove godine, HELP je raspisao tender za nabavku stočne hrane za poplavom zahvaćena područja u opštinama Lazarevac i Svilajnac, na kojem je najbolju ponudu dalo preduzeće "Rival 014", a cena je bila oko 100.000 EUR. U realizaciju projekta krenuli su 12. marta i za mesec dana su završili posao, kaže u razgovoru za "eKapiju" direktor firme Dragan Pantović.

- Dakle, u pitanju je stočna hrana (kukuruz, pšenica, sojina sačma i ječam) koja je bila neophodna poplavljenim područjima. Mi smo bili posrednik od proizvođača do krajnjih korisnika i dopremili smo ukupno 430 tona robe odnosno 16 šlepera od 25 tona – objašnjava Pantović dodajući da su otkupili proizvode od kvalitetnih proizvođača.

Oko četrdeset domaćinstava je dobilo neophodnu robu na osnovu zapisnika o šteti, a limit po domaćinstvu je bio oko 5.000 EUR.

- Mi jesmo mala firma koja se bavi pekarstvom, ali smo uspeli da odgovorimo i velikim zahtevima. Ovaj projekat je za nas bio veliki izazov, s obzirom na to da je ovo nova oblast poslovanja u koju smo sigurno zakoračili i uspešno realizovali posao. To nije samo jednostavan transport robe, već kordinacija i sinhronizacija svih segmenata transporta - s ponosom govori sagovornik "eKapije".

Firma "Rival 014" ima u planu da nastavi sa sličnim projektima, ali i da svoje pekarske proizvode plasiraju u velike objekte.

- Za sada plasiramo pekarske proizvode u igraonice i manje restorane u rakovačkoj opštini. Radimo na dobijanju HACCP, čime bismo stekli uslove za veće poslovne poduhvate – navodi Pantović.

Sagovornik našeg portala ističe da konstantno šire proizvodni asortiman i najavljuje novine i u budućnosti.

- Samostalno smo konstruisali mašinu za pravljenje kora i proizvodnja uskoro počinje. Takođe, krećemo sa proizvodnjom kolača čime ulazimo u oblast poslastičarstva – navodi Pantović dodajući da imaju u planu otvaranje još jednog lokala na teritoriji Beograda, a time i nova zapošljavanja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.