NavMenu

"Perfom" očekuje rast od 15% - Požeški proizvođač perforiranog lima predstavio inovativne CNC mašine

Izvor: eKapija Nedelja, 31.05.2015. 22:32
Komentari
Podeli
(Foto: perfom.rs)
Primenom najnovije tehnologije za bušenje lima, modernih mašina, presa i lasera mogu nastati različite vrste perforiranih limova koji imaju široku namenu od industrije karbonata i rudarske inustrije gde se koriste za preradu kamena i mlevenje ruda, do pekarske industrije u proizvodnji plehova, tepsija i opreme za pečenje.

Od perforiranog lima odnosno metala sa otvorima nastaju industrijska sita, protivklizna gazišta za stepenike, merdevine i navoze, varena rešetkasta gazišta, oprema i fermetacione komore za pekarsku industriju, limene magacinske stalaže i drugi proizvodi od lima (kante za otpatke, posude, autoklave). Perforirani lim ima namenu u građevini za raznorazne dekorativne ukrasne delove, terase, kapije, u prehrambenoj industriji za proizvodnju uređaja koji pasiraju voće i odvajaju koštice. Takođe, od njih nastaju poljoprivredne mašine i razna sita koja se koriste prilikom žetve, kao i oprema za kalibraciju semena.

Tehnološki i kadrovski najopremljenije preduzeće u sektoru proizvodnje i prerade perforiranih limova kako u Srbiji, tako i u regionu, "Perfom" iz Požege, predstavilo je na nedavno održanom Sajmu tehnike u Beogradu, tehnološki inovativne CNC mašine za bušenje lima. Spoj moderne opreme i tehnologije (CAD/CAM) sa višegodišnjom tradicijom i majstorskom praksom firme "Perfom" omogućava obradu lima na sve načine: perforaciju, mehaničko peglanje, precizno sečenje, savijanje, rolovanje, varenje.

- Imamo širok spektar i asortiman proizvoda koje dobijamo perforacijom, ali pokušavamo da smislimo i nešto inovativno. Pored načina obrade lima, kvalitet perforacije zavisi i od alata kojim se to radi. Posedujemo alatnicu gde naši inženjeri stalno rade na osmišljavanju novih alata koji se koriste u razne svrhe, pre svega dekorativne. Celokupan spektar tih alata nas čini jačim na tržištu, jer ne zavisimo od drugih proizvođača i možemo sami uz pomoć spostvenog alata da vršimo bilo kakvu perforaciju - kaže za "eKapiju" Slavko Mićić, menadžer marketinga firme "Perfom".

(Foto: perfom.rs)
"Perfom" je porodično preduzeće sa višedecenijskom tradicijom. Razvijalo se od 1942. godine kada je majstor Miloš R.Janković iz Požege otvorio kovačko-kolarsku radnju. To je bio početak sada već višedecenijske porodične prakse i tradicije obrade metala i limova. Sa višegodišnjim iskustvom, 1981. godine Marija i Janko Janković zajedno sa Milošem započinju proizvodnju perforiranih limova i srodnih proizvoda. Od tada se firma širila tako da danas, osim proizvodnje u Požegi, ima svoja predstavništva i u Beogradu i Novom Sadu, sa ukupno 55 zaposlenih. "Perfom" je aprila ove godine dobio opštinsko priznanje "7. april" koje se dodeljuje na osnovu korektnosti u poslovanju, kvaliteta proizvodnje i na osnovu doprinosa gradu u pogledu boja zaposlenih.

- Svake godine planiramo rast 10 do 15%, a svaki godišnji rast proizvodnje prati i povećanje broja zaposlenih, tako da uvek postoji potreba za zapošljavanjem, a u poslednjih godinu dana smo zaposlili do deset radnika - ističe Mićić.

Kao vodeće preduzeće u Srbiji specijalizovano za proizvodnju perforiranih limova, "Perfom" ostvaruje prihode i izvozom u inostranstvo i zemlje regiona.

- Osim poslovanja na domaćem tržištu, naše proizvode izvozimo i na inostrano tržište, u Finsku, Dansku, Holandiju, Nemačku. Izvozimo i u zemlje bivše Jugoslavije, u Hrvatsku, Bosnu, Makedoniju, Sloveniju gde smo sarađivali sa kompanijama koje proizvode mašine za reciklažu plastike, kompanijama koje prave teške građevinske i poljoprivredne mašine, kao i one koje proizvode prikolice za prevoz automobila - ističe Slavko Mićić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.