Izvor: eKapija | Četvrtak, 28.05.2015.| 09:04

Dodeljena PRiZNANJA 2015. PRofesionalcima

Društvo Srbije za odnose s javnošću (DSOJ) nagradilo je sinoć najbolje komunikacijske kampanje, projekte i inicijative na tradicionalnom, 18. po redu godišnjem PRijemu. Za nagrade ove godine, u 13 kategorija, prijavljeno je ukupno 68 projekata, a u finalnom izboru našlo se 30 radova iz korporativnog, javnog i neprofitnog sektora.

U kategoriji PR agencija godine nagrade su pripale - "New Moment New Ideas Company" (u kategoriji velike agencije) i "Chapter 4 PR" (u kategoriji male i srednje agencije). Prestižno PRiZNANJE - Komunikator godine ove godine otišlo je u ruke Saši Jankoviću, zaštitniku građana.

Nagrada za izuzetan lični doprinos u oblasti komunikacija – Srđan Đurić za 2014. godinu uručena je Ivani Parčetić Mitić, osnivačici i urednici portala "Marketing mreža".

Pored toga, ove godine agencija "New Moment New Ideas Company" osvojila je dva PRiZNANJA, i to u kategorijama interne komunikacije za projekat "Intesa tim" i komunikacije u neprofitnom sektoru za projekat "Čuvarkućica, kuća koja decu čuva".

Agenciji "Chapter 4 PR" nagrade su pripale u kategorijama korporativne komunikacije – velika preduzeća za projekat "McDonald's okreće novi list – Kvalitet za novo doba", kao i najbolje implementirana internacionalna kampanja za projekat "WWF - Sat za našu planetu 2014".

Članovi žirija dodeli su dve nagrade i agenciji "Homepage" za korporativne komunikacije – mala i srednja preduzeća, kao i za komunikaciju društveno odgovornih projekata za kampanju "Trčimo porodično" kompanije "Hemofarm".

U kategorijama brend PR za projekat "Erste Njuz specijali Webiz i wwVršac" i najbolje implementirana internacionalna kampanja za "Budi u plusu!" nagrade su pripale Erste banci.

Kompanija "Infostud 3" nagrađena je PRiZNANJEM za najbolju PR komunikaciju u integrisanim kampanjama za projekat "Kako preživeti grozan posao ili pronaći bolji", dok su u kategoriji upotreba digitalnih medija i novih tehnologija najbolji bili "I&F McCann Grupa" i Jugoslovensko dramsko pozorište sa kampanjom "Drama u taksiju".

Ove godine u kategoriji krizne komunikacije i upravljanje rizicima nagrada je otišla u ruke Ivana Miloševića i Advokadske komore Srbije za projekat "Advokati su u pravu", a Sandra Milenković Nikolić dobitnica je Nagrade za najbolji akademski rad "Dr Dragutin Vračar".

- Svakako da je merilo za procenu projekata u oblasti komunikacija nešto što se neprestano menja, mi smatramo pooštrava i biva sve strože. A to je moguće samo kada su kandidati i njihove kampanje sve bolje iz godine u godinu. Statistički gledano, veća je razlika ove godine bila u proseku u odnosu na prethodnu godinu nego između samih kandidovanih projekata. To nam govori da svi zajedno napredujemo i dajemo doprinos razvoju struke - rekla je Danijela Lalić, predsednica žirija za dodelu nagrada PRiZNANJE 2015.

Spisak svih dobitnika PRiZNANJA 2015 možete pronaći na sajtu DSOJ www.pr.org.rs.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.