NavMenu

Societe Generale i "Lafarge" dobitnici Nagrada za izuzetnost Francusko-srpske privredne komore

Izvor: eKapija Sreda, 27.05.2015. 18:26
Komentari
Podeli
(Foto: http://www.ccfs.rs/sr/)
Francusko-srpska privredna komora (CCIFS) održala je u utorak, 26. juna 2015. godine u Beogradu tradicionalno "Gala veče" na kojem je okupila više od 200 zvanica iz francusko-srpske poslovne zajednice; direktora kompanija, menadžera, poznatih privrednika i drugih ličnosti iz javnog života, navedeno je u saopštenju komore. Komora je ovom prilikom dodelila i Nagrade za izuzetnost najuspešnijim preduzećima u protekloj godini.

Zvanicama se na otvaranju obratila NJ.E. Kristin Moro, ambasadorka Francuske u Srbiji naglasivši značaj francuskih investicija u Srbiji i podršku koju pruža Ekonomska misija Ambasade. Prisutne su pozdravili Patrik Kolen, predsednik UO CCIFS, kao i Sanja Ivanić, generalna direktorka CCIFS koji su najavili spektakularno veče sa temom kabarea.

Francusko-srpska privredna komora dodelila je ove godine Specijalnu nagradu za poseban doprinos za razvoj bilateralnih odnosa Francuske i Srbije Fondu za podršku investicija Vojvodine (VIP), u svetlu saradnje koju je Komora proteklih godina ostvarila sa Fondom u Vojvodini, regionu gde je Francuska drugi investitor po veličini investicija.

U kategoriji Inovacija u kojoj se nagrađuju najinventivniji poslovni projekti, među finalistima su se našli preduzeća "New Frontier Group" sa svojom filijalom "Saga" u Beogradu za projekat "BrainPower Portal", platforme za saradnju u okviru preduzeća i grupa "Total Srbija", za inovativni način na koji se kompanija predstavila na proteklom Međunarodnom sajmu automobila. Nagradu za Inovaciju osvojila je Societe Generale Banka Srbija za Inkluzivnu akademiju, projekat obučavanja lica sa invaliditetom u kojem volonterski učestvuju zaposleni u Banci.

U velikoj konkurenciji preduzeća u trci za Nagradu za društveno-odgovorno poslovanje, nakon sabiranja glasova članova Komore, pobedila je kompanija "Lafarge Srbija" za projekat pomoći građanima Obrenovca tokom poplava i izgradnju sedam kuća za najugroženije. Finalisti za nagradu bili su i Credit Agricole Banka za projekat "Vila Dobrila za decu Obrenovca", kao i kompanija "Manpower" za Globalnu poslovnu koaliciju protiv trgovine ljudima.


Francusko-srpska privredna komora potrudila se i ovoga puta da gostima prenese čari francuske kulture i civilizacije. U izvanrednom ambijentu Mixer House, uz džez muziku karakterističnu za francuski kabare, gosti su mogli da uživaju u koreografijama plesača Pozorišta na Terazijama, mađioničarske trikove Igora Trifunova i izvođenje muzičkog sastava Tzotzonge. Sponzori večeri bili su francuska preduzeća KPMG, Findomestic BNP Paribas banka i Samsic Airport.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.