Izvor: Danas | Subota, 07.07.2007.| 10:33
Izdvojite članak Odštampajte vest

Spomenik Rokiju u avgustu u okviru "Chicken festa"

(Foto: b)

Spomenik Rokiju u Žitištu biće postavljen sredinom avgusta, tokom održavanja "Chicken festa" koji se ove godine prvi put organizuje, objavili su prvi ljudi žitištanske opšine. Promovišući festival posvećen piletu, estradna zvezda Rambo Amadeus, alijas Antonije Pušić najavio je kao promoter Čikn festa brojna muzička događanja tokom nekoliko avgustovskih dana.


Glavni događaj biće otkrivanje spomenika bokseru Rokiju Balboi, o čemu je vest obišla ceo svet.


- Spomenik Rokiju ima istu simboliku kao i spomenik Brusu Liju u Mostaru. On predstavlja siromašnog indivudualca koji se bori protiv nepravde i sve sam postiže. Svi se nadamo da će nerazvijena opština Žitište popraviti svoj imidž ovom kampanjom - istakao je Rambo Amadeus na promociji u Žitištu.


Prema rečima Zorana Babića, zamenika predsednika žitištanske opštine, Chicken fest zamišljen je kao zabavna i turistička manifestacija, a privredne sadržaje podržaće njen pokretač, industrija mesa "Agroživ".

Posetioce očekuju dve bine u Žitištu s raznovrsnim muzičkim programom. Nastupaju Antonije Pušić, Nikola Đuričko, Zvonko Bogdan, Smak, Kerber, Tifa i Luis. Festival će biti održan od 16. do 20. avgusta, a ugostitelji su već počeli da pripremaju ponudu za goste festivala.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.