NavMenu

Vina "Tikveš" osvojila 34 nagrade na svetskim takmičenjima

Izvor: eKapija Ponedeljak, 25.05.2015. 13:13
Komentari
Podeli
U izuzetno oštroj konkurenciji vina iz celog sveta, vrhunska vina "Tikveš" i "Domaine Lepovo" osvojila su 34 medalje i priznanja na sedam različitih velikih takmičenja u ovom delu godine među kojima se nalaze "Decanter" i "International Vine Challenge" koja se održavaju u Francuskoj, Nemačkoj, Velikoj Britaniji i Belgiji, saopšteno je iz ove vinarije.

Na ovim takmičenjima, nagrade su dobila vina iz premijum segmenta "Tikveš" i vinarija "Domaine Lepovo". Većina pobedničkih vina je iz berbe 2014 godina, koja je bila veoma nepovoljna zbog vremenskih uslova i imala je veliki uticaj na kvalitet grožđa u svetu. Uspeh je utoliko veći ako se uzme u obzir činjenica da je konkurencija bila sastavljena od vina iz berbe starijih proizvodnih godinama kada su vremenski uslovi bili daleko povoljniji za kvalitet grožđa i vina. Ovo je je još jedan pokazatelj da "Tikveš" ima vrhunsku tehnologiju, stručnost i znanje pri uzgajanju vinove loze i proizvodnji vina što čini izuzetnu visoku vrednost, navodi se u saopštenju.

Zlatne medalje dobila su vrhunska roze vina iz serije "Aleksandria Cuvee" i "Classic", kao i crveno vino "Aleksandria Cuvee" koje je pobedilo na takmičenju "Rose du Monde" u Francuskoj i "Concours Mondial" u Belgiji.

Već tradicionalno dobijaju prestižne nagrade i terroir vina "Bela Voda" i "Barovo" i gotovo sva vina iz premijum serije Special Selection kao i ekskluzivna vina "Domaine Lepovo".

- Da bi dobili ova priznanja na takmičenjima gde su prisutni svi oni koji nešto znače u svetskoj industriji vina, znači da zaista imate vina koja zaslužuju da budu istaknuta po kvalitetu i jedinstvenosti na svetskom nivou. Ovaj uspeh naših vina jača napore na se poveća izvoz flaširanih vina na najvažnija svetska tržišta i istovremeno doprinosi jačanju ugleda čitave makedonske vinske industrije što je jedan od naših strateških ciljeva", ističe generalni direktor vinarije" Tikveš "Igor Ilievski.


Treba naglasiti da je vino "Domaine Lepovo Pinot Noir" osvojilo je zlatnu medalju na najvećem vinskom takmičenju održanom u Nemačkoj "Mundus vini". Istovremeno, ovo vino se nalazi odnedavno na vinskim kartama u prestižnim restorananima i vinotekama u Srbiji u društvu sa vrhunskim vinskim sekcija. Na istom takmičenju, koje je jedno od najcenjenijih u svetu, osvojilo je srebrnu medalju i vino "Domaine Lepovo Chardonne" berba 2014. godina.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.