Izvor: Tanjug | Nedelja, 24.05.2015.| 14:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

Jača saradnja ruskih i srpskih poslovnih žena

Srpske i ruske poslovne žene i preduzetnice spremne su da mnogo više, nego do sada, doprinesu razvoju bilateralne ekonomske saradnje.

Na sastanku u Privrednoj komori Beograda, kome su prisustvovale članice Biznis Peterburžanka iz Sankt Peterburga, uspostavljena je platforma za dalju saradnju u ženskom biznisu između Srbije i Rusije koja se bazira na direknim kontaktima i zajedničkim projektima, a jedna od inicijativa jeste da se uvede zajednički portal za razmenu informacija i poslovne kontakte.

Biznis Peterburžanka je Asocijacija za žensko predzetništvo osnovana pre 20 godina, čije su članice žene lideri iz oko 350 kompanija koje zapošljavaju preko 7.000 radnika.

Desetočlana delegacija okupila je izvršne rukovodioce iz tekstilne, prehrambene i električne industrije, turizma, informacionih tehnologija i drugih sektora.

Svoje preduzetničko iskustvo gošćama iz Rusije predstavila je vlasnica AMC Afrodit Mode Collection Afrodita Bajić, čiju su fabriku u Zemunu posle plenarnog skupa i pojedinačnih poslovnih razgovora posetile gošće iz Sankt Peterburga, piše u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.