NavMenu

"Banking CRM" - Napredno CRM rešenje za banke i finansijske institucije

Izvor: eKapija Utorak, 26.05.2015. 07:42
Komentari
Podeli
Iz perspektive banke, CRM sistem treba da obezbedi platformu za komunikaciju sa klijentom i praćenje celokupnog životnog ciklusa na jednom mestu. CRM je metodologija i strategija koja bi trebalo da dovede do maksimizacije učinka organizacije u kontekstu privlačenja novih i uspešnog servisiranja postojećih klijenata.

"Banking CRM" je napredno rešenje razvijeno na "open source" platformi koje se integriše u već postojeći bankarski sistem. To znači da je dovoljno fleksibilno i otvoreno da može da se prilagodi poslovanju banke ili finansijske institucije i to tako da se potpuno uklopi u postojeće procese, regulative i postane njen integralni deo u budućnosti.

Suština "Banking CRM"-a je u potpunom 360⁰ pogledu na klijenta koje se ogleda kroz sve informacije o klijentu: kontakt podatke, preporuke, aktivnosti klijenta i istorije interakcija, načina komunikacije, "score rating"-a, segmentacije i profitabilnosti, proizvoda koje koristi (kartice, krediti…), kao i zahteva i žalbi.

Ovakav sveobuhvatan pristup informacijama je omogućen upravo zahvaljujući fleksibilnosti samog sistema i mogućnosti potpuno bezbedne integracije sa "core banking" sistemom, telefonijom, kol centrom, mejl serverima i svim distributivnim kanalima (bankomati, m-banking, e-banking, sms gateway…). Posebnu vrednost "Banking CRM" predstavljaju i integracije sa eksternim sistemima i servisima poput NBS, APR, kreditnog biroa i ostalih.

"Banking CRM" objedinjuje sve kanale komunikacije na jedno mesto i značajno poboljšava njihovu funkciju. Veliki izbor načina i vrste komunikacije sa klijentom omogućava bolji, praktičniji i prirodniji pristup. Kod plasiranja novog proizvoda to praktično znači mogućnost da klijentu prosledite upit ili poruku pojedinačnim kanalom, u talasima, u više kanala ili na sve kanale kojim komunicirate sa njim, a u zavisnosti od željenog efekta.

U budućnosti potrebe pojedinačnog klijenta (personalizacija) će biti na prvom mestu te je neophodno zadovoljiti veliki broj različitih klijent zahteva uz automatizovanje procesa. "Banking CRM" omogućava da poruka dođe do klijenta u vidu integrisanih personalizovanih kampanja kao što su: trigger kampanje (koje se izvršavaju po unapred zadatom "okidaču"), statičke kampanje (definisane iz istorijskih podataka), dinamičke kampanje (koje targetiraju po nekim zadatim kriterijumima u budućnosti), "multi-channel" kampanje (šalju poruku kroz više kanala istovremeno) i "multi-wave" kampanje (šalju poruke u talasima, gde naredni talas zavisi od ishoda prethodnog).

I samo izveštavanje u "Banking CRM" je efikasno. Pored standardnih automatizovani bankarskih izveštaja prema drugim institucijama moguće je pratiti i realizaciju targeta i uspešnosti kampanja, ali i kreirati specifične izveštaje u već postojećem formatu koje banka koristi.

Bankarske i finansijske institucije su konstantno u potrazi za novim klijenatima kao i načinima da zadrže postojeće. U budućnosti će veliki akcenat biti na prediktivnom CRM okruženju koje će prikupljanjem i analizom podataka iz medija, sa društvenih mreža, različitih servisa i drugih izvora bolje definisati potrebe, kreirati personalizovane proizvode i omogućiti da poruka stigne u pravo vreme na pravo mesto. "Banking CRM" je rešenje koje će biti vaša podrška.

Više informacija i kontaktna: www.pstech.rs

Kompletan sadržaj Tematskog biltena "Poslovni softver - radnik budućnosti" možete pročitati OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.