Izvor: eKapija | Četvrtak, 21.05.2015.| 15:26
Izdvojite članak Odštampajte vest

Spoj Istoka i Zapada kraj Morave - Turski preduzetnik otvara odmaralište i hotel "Bosfor" u Aleksincu vrednosti oko 10 mil EUR

Hotel "Bosfor"
Umesto nekadašnjeg motela "Morava", u Aleksincu niče kompleks sa hotelom od četiri zvezdice, šoping centrom, bazenom, sportskim terenima i drugim sadržajima. Iako je otvaranje hotela "Bosfor", kao deo tog projekta, najavljeno za 23. maj, investitor Fevzi Šilik potvrdio je za "eKapiju" da će to biti 13. juna. Turski preduzetnik i biznismen, Fevzi Šilik uložio je oko 10 mil EUR u odmaralište i hotel "Bosfor".

Kako za naš portal kaže Šilik, ovo je objekat koji će povezati Istok i Zapad. Svrha ovog kompleksa koji je udaljen 190 km od Beograda i 20 km od Niša, prema njegovim rečima je najpre odmor i mesto za dobar obrok, ali u okviru njega postoje i druge usluge.

Plan je da ovo odmaralište posetiocima ponudi sve na jednom mestu - restoran "Istanbul", hotel "Bosfor" sa četiri zvezdice u okviru kojeg se nalazi 100 soba, tržni centar, spa centar, restoran za svečanosti i proslave, čiji je kapacitet 300 osoba, kao i teniski, fudbalski, košarkaški tereni i olimpijski bazen.

Radovi na izgradnji šoping mola, bazena i sportskih terena su u toku, a ta druga faza, kako nam je rekao Šilik, trebalo bi da bude završena do kraja godine.

Šilik kaže da će verovatno u prvim mesecima poslovanja gosti biti usputni prolaznici, i to upravo turski državljani u tranzitu, oni koji su do sada, na putu ka Istoku, imali problema sa smeštajem.

Fevzi Šilik, Turčin iz Istanbula koji je pre 20 godina živeo u Prizrenu, najviše je i računao na strance, i to upravo turske državljane u tranzitu, kojima je prilagođen meni i druge usluge.

Po nekim od ranijih proračuna Šilika, godišnje više od dva miliona Turaka prolazi preko Srbije, s tim da oko 150.000 kamiondžija samo prolazi.

U okviru ovog kompleksa se planira korišćenje samo hrane po halalu, a kuvari su dovedeni specijalno iz Turske.

Kako je ranije najavljeno, svečanom otvaranju hotela "Bosfor" prisustvovaće predsednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vučić i ambasador Republike Turske u Srbiji, Mehmet Kemal Bozaj.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.