NavMenu

Olakšana kupovina energetski efikasnih fasada - JUB i Procredit banka predstavili novu liniju kredita

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.05.2015. 15:56
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock.com)
Kompanija JUB predstavila je danas svoju liniju subvencionisanih beskamatnih kredita za kupovinu energetski efikasnih fasadnih sistema, koja će se realizovati u saradnji sa ProCredit bankom, a koji će biti dostupni na svim prodajnim mestima JUB-a, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Pozajmice su namenjene građanima za koje je minimalan iznos kredita 150.000 dinara, poljoprivrednim gazdinstvima uz minimalan iznos od 800.000 dinara, i kompanijama za iznose veće od milion dinara.

JUB je ponudio kredite za nabavku fasadnih sistema koji u osnovnom paketu obuhvataju lepak za fasade, stiropor i malter i to na godinu dana, dve i tri godine.

Fiksne dinarske kamate iznose 0% na jednogodišnje kredite, dok je kamata za dvogodišnji kredit 6,5% , a trogodišnji 9,7%.

Direktor ove fabrike Alesander Kuljaj saopštio je nameru JUB-a da u narednom periodu promoviše energetsku efikasnost i podsetio da fasadni sistemi te kompanije omogućavaju uštedu 40% troškova grejanja i da je isplativost investicije u energetsku efikasnost objekata tri do pet godina.

Kompanija JUB je u poslednje četiri godine, kako je naveo, uložila više od 8 mil EUR u razvoj energetski efikasnih proizvoda.

Iz ove kompanije su još jednom najavili otvaranje fabrike stiropora sredinom jula. Kuljaj je izrazio očekivanje da će za godinu do dve, kada novi pogon za proizvodnju stiropora bude radio u punom kapacitetu, JUB fabrika u Šimanovcima imati prihod od 30 mil EUR godišnje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.