NavMenu

Novi aranžmani za vodosnabdevanje sa KfW bankom vredni 25 mil EUR

Izvor: Tanjug Četvrtak, 21.05.2015. 15:55
Komentari
Podeli
Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dejan Trifunović izjavio je danas da bi u ovoj godini trebalo da budu dogovoreni novi aranžmani sa KfW bankom (Razvojnom bankom Nemačke) za vodosnadbevanje u Srbiji u visini od 25 mil EUR.

- Ove godine ćemo pokušati da ispregovaramo taj dodatni aranžman pod okriljem potpredsednice vlade Zorane Mihajlović. Očekuje se ugovaranje programa u novih osam opština kada je u pitanju vodosnadbevanje, a u isto vreme i izgradnja fabrike za prečišćavanje otpadnih voda - rekao je Trifunović novinarima nakon sastanka sa predstavnicima KfW banke.

Trifunović je istakao da vrednost tog aranžmana treba da iznosi oko 25 mil EUR.

On je precizirao da je u toku realizacija 150 mil EUR projekata koje finansira KfW banka u četiri faze, a da 25 gradova trenutno učestvuje u programima ove banke kada je u pitanju vodosnadbevanje i tretman otpadnih voda.

Potrebe za vodosnadbevanjem u Srbiji su, kako je ocenio, veoma velike, jer, ukazao je, iskustvo pokazuje da veliki broj opština ima izražen problem u vodosnadbevanju ili tretiranju otpadnih voda.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.