Izvor: eKapija | Sreda, 20.05.2015.| 11:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za izgradnju srednjonaponskog voda u Subotici 35 miliona dinara

U Subotici će se graditi 20 kV kablovskog voda od trafostanice 110/20kV Subotica (trafostanica "Zorka") do severne granice Privredne zone "Mali Bajmok" u Subotici, u dužini od šest kilometara, prenosi subotički gradski sajt.

Sporazum o zajedničkom ulaganju potpisali su gradonačelnik Subotice Jene Maglai i direktor "Elektrovojvodine" Bogdan Laban. Na osnovu njega, zaključen je i Ugovor o izgradnji elektroenergetskih objekata, koji su potpisali direktor "Elektrodistribucije" Subotica, Stevan Bakić, direktor JP "Privredno-tehnološki parkovi", Ivan Saveljić, gradonačelnik Jene Maglai i Bogdan Laban.

Objekat se gradi radi stvaranja uslova za priključenje budućih kupaca električne energije na distributivni elektroenergetski sistem "Elektrovojvodina" – "Elektrodistribucija" Subotica na kompleksu Privredne zone "Mali Bajmok", privlačenja novih investicija i otvaranja novih radnih mesta.

Sporazumne strane su saglasne da u finansiranju izgradnje objekta predračunske vrednosti od oko 35 miliona dinara (sa PDV-om), grad Subotica i "Elektrovojvodina" d.o.o. Novi Sad učestvuju sa sredstvima u iznosu od po 17,5 miliona dinara (sa PDV-om), odnosno po 50% od predračunske vrednosti objekta.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.