Izvor: Danas | Četvrtak, 09.06.2005.| 10:29
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ponuda Grand kafe dobila zeleno svetlo Komisije za hartije od vrednosti- za otkup akcija Štarka 36 mil EUR, uskoro nove ponude?

Komisija za hartije od vrednosti Srbije odobrila je ponudu Grand kafe za preuzimanje akcija beogradske konditorske industrije Štark: Grand kafa je za jednu akciju Štarka ponudila cenu od 900 din, što je za 30 % više od sadašnje knjigovodstvene vrednosti te beogradske kompanije. Za otkup akcija ponuđeno je 36 mil EUR, od čega je 15 mil EUR predviđeno za investicije a 5 mil EUR za socijalni program. Grand kafa namerava da proširi prodaju Štarkovih proizvoda na tržište Evropske unije i Rusije, što će pokušati da ostvari zahvaljujući strateškom partnerstvu sa slovenačkom kompanijom Droga-Kolinska, sa kojom je ugovor o saradnji sklopljen u februaru 2005. godine.

Iako su zadovoljni ponudom Grand kafe, očekivanja menadžmenta i akcionara Štarka su da ona neće biti jedina.

Predsednik Udruženja akcionara Štarka, Milanka Stanimirović kaže da akcionari imaju saznanja da će u naredne dve nedelje biti podneto još nekoliko ponuda. Ona nije htela da precizira o kojim potencijalnim kupcima je reč ali je napomenula da "nisu domaći".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.