NavMenu

"Comtrade" rešenje za upravljanje performansama preduzeća bazirano na "Oracle EPM Hyperion"

Izvor: eKapija Utorak, 26.05.2015. 07:41
Komentari
Podeli
Enterprise Resource Planning (ERP) sistemi su izuzetno unapredili tzv. back office operacije objedinjujući kontrolu nad njima u domenu svih resursa preduzeća. Customer Relationship Management (CRM) sistemi su transformisali mnogobrojne front office operacije sa ciljem što kvalitetnije komunikacije sa kupcem i prepoznavanja njegovih potreba. Ove, kao i brojne druge, poslovne aplikacije fokusirane su na operativne poslovne procese i oni pomažu organizacijama da izvršavaju svoj posao. Enterprise Performance Management (EPM) sistemi su fokusirani na optimizaciju menadžerskih poslovnih procesa. Oni pomažu organizacijama da upravljaju biznisom.

Nijedna organizacija ne može da funkcioniše bez efikasnih operativnih poslovnih procesa, međutim organizacije moraju da investiraju u menadžersku izvrsnost kako bi obezbedile održivu konkurentsku prednost. Dok je operativna izvrsnost fokusirana na troškove, kvalitet i brzinu, menadžerska izvrsnost kreira organizacije koje su pametne, agilne i povezane.

Pametne kompanije su sposobne da izvuku suštinu iz nepregledne gomile podataka kako iz unutrašnjih, tako i iz spoljašnjih izvora. Sa takvim sjajnim uvidom u suštinu stvari, ovakve organizacije kreću se brže od konkurencije i donose ranije, kvalitetnije i mudrije odluke. Biti pametan, vredna je karakteristika isključivo ukoliko proizvodi akciju. Agilne organizacije imaju izgleda da uspeju, jer su u stanju da se brzo prilagode promenjivim okolnostima. Sa ciljem da uspeju, povezane organizacije u istom lancu vrednosti imaju potrebu da tesno sarađuju uz deljenje informacija kroz integrisane sisteme i procese.

Kako bi podržale upravljačke procese, većina organizacija oslanja se na mnogobrojne nepovezane Excel tabele, razna druga priručna rešenja i fragmentirana BI rešenja. Ovim te organizacije koriste različite verzije istine za donošenje odluka, imajući probleme pri konsolidovanju planova i izradi predviđanja.

Cilj je uspostaviti sistem koji će objediniti sve izvore podataka, izvući suštinu iz njih potrebnu za odlučivanje i preduzimanje akcije, dati dinamičke mogućnosti predviđanja i budžetiranja u više verzija i scenarija. Takav sistem mora da bude u potpunosti nezavisan o tipu ERP sistema koji korisnik poseduje (SAP, MS Dynamics, Oracle eBS ili nešto treće).

Sve navedeno je "Oracle EPM Hyperion". Radi se o najsveobuhvatnijem i najboljem Enterprise Performance Management sistemu koji podržava upravljanje izuzetno širokim domenom strateških i finansijskih procesa. Kao jedna od ilustracija njegove snage i kvaliteta je da više od 4000 velikih SAP korisnika koristi "Oracle EPM" kao svoj jedinstveni upravljački alat za analizu, budžetiranje i predikciju.

"Oracle EPM Hyperion" obezbeđuje agilnost procesa planiranja brzim usaglašavanjem finansijskih planova, modela i predikcija preko svih mesta troška i linija biznisa. Bilo kakve promene nekog od parametara u planskom procesu trenutno se odražavaju na sve verzije i scenarije planova. Ovo je izuzetno moćna karakteristika sistema koja omogućava modeliranje različitih poslovnih situacija u bezbroj mogućih scenarija, uključujući sve željene dimenzije i sve to nad ogromnim količinama podataka iz neograničenog broja internih i eksternih izvora.

Ono što je izuzetno važno kod "Oracle EPM Hyperion" sistema je intuitivnost i jednostavnost njegovog korišćenja, ma koliko kompleksni algoritmi bili u njegovoj suštini. Dobrim delom za njegove jedinstvene i neverovatne performanse zaslužna je specifična multidimenzionalna baza podataka Essbase. Kada se tome pridoda njegova uvezanost sa Microsoft Office alatima, prisutnost na različitim platformama, raspoloživost na mobile uređajima, kao i dostupnost u on-premise i cloud varijanti, postaje jasna njegova apsolutna superiornost u domenu EPM rešenja.

Zanimljivo je da "Oracle EPM" "cloud" rešenje, koje se zove PBCS – Planning and Budgeting Cloud System dovodi ovaj moćan alat u cenovni nivo koji je veoma prihvatljiv čak i malim i srednjim preduzećima.

Bilo da se radi o on premise ili o "cloud" rešenju, "Comtrade System Integration" EPM tim poseduje ekspertizu za implementaciju ovih kompleksnih sistema.

Za više informacija: "Comtrade System Integration" - Miroslav.Anicin@comtrade.com +381 11 201 55 36

Kompletan sadržaj Tematskog biltena "Poslovni softver - radnik budućnosti" možete pročitati OVDE.

Firme:
Comtrade Comtrade
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

  |  Vesti

  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.