Izvor: Danas | Utorak, 03.07.2007.| 09:36
Izdvojite članak Odštampajte vest

Agencija za pretpristupne fondove EU odobrila 22 projekta - više od 1,8 mil EUR pomoći

Predstavnik Agencije za pretpristupne fondove pri Evropskoj uniji Džon Vojt i i predstavnici 22 institucije i lokalne samouprave, od čega 19 iz Vojvodine, potpisali su ugovor o donacijama čija ukupna vrednost premašuje 1,8 mil EUR. Potpisivanju je prisustvovao i državni sekretar ministrastva finansija u Vladi Srbije Slobodan Ilić.

- Vojvođanskim institucijama pripalo je više od 1,3 mil EUR, što govori o vodećoj ulozi pokrajine u postupku evropskih integracija. Opštine severnog Banata dobile su bespovratnih 285.000 EUR za odbranu od poplava, a za istu svrhu JP "Vode Vojvodine" opredeljeno je 73.000 EUR. Subotici je dodeljeno 80.000 EUR za izgradnju industrijskog parka, a opštini Temerin 110.000 za izgradnju inovacijskog centra. Po 60.000 EUR pomoći dobile su Srednja ekonomska i Tehnička škola u Somboru, dok je za populizaciju tenisa u Vojvodini 30.000 dobio Teniski klub "Palić" iz Subotice - rekao je Predrag Novikov, član Izvršnog veća Vojvodine, zadužen za primenu ovih programa.

Prema Novikovim rečima, pomoć iz pretpristupnih fondova biće sve veća kako se Srbija bude približavala Evropskoj uniji, pa bi oni kojima je pomoć bila potrebna, a nisu konkurisali, trebalo da se zamisle zbog čega to nisu učinili.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.