NavMenu

Helanke koje žele žene širom sveta - Beograđanka Beba Maksimović izumela jedinstven proizvod u borbi protiv celulita

Izvor: eKapija Petak, 15.05.2015. 15:08
Komentari
Podeli
(Foto: cellulitecrusher.com)
Rešavajući svoj problem, Beba Maksimović rešila je problem mnogih žena širom sveta. U borbi protiv celulita, ova Beograđanka, osmislila je inovativne helanke koje pomoću 1.200 do 1.600 ušivenih drvenih kuglica masiraju telo i čine da celulit lagano nestaje.

- Mogu se nositi ceo dan, dok vežbate, šetate, vozite bicikl, pa čak i dok sedite, a za efikasno delovanje neophodno je da u njima provedete oko sat vremena dnevno – kaže nam Beba Maksimović.

Priprema, dok prve "cellulite crusher" helanke nisu izašle iz radionice, trajala je pola godine. Proizvodnja je počela pre godinu i po dana, a u prodaji su za sada dostupne samo onlajn. Isprobale su ih žene širom sveta, preko Evrope, Sjedinjenih Američkih Država do Kine.

Udobnost i efekat


Na tržištu, prema rečima naše sagovornice, za sada ne postoji sličan proizvod, a do ideje, da u brobi protiv celulita ukrsti helanke i drvene kuglice, došla je nakon dugog istraživanja. Drveni masažeri ispostavili su se kao najtraženiji i najdelotvorniji, a slične helanke, osim vrućih pantalonica za skidanje kilograma, nisu postojale na tržištu.

- To što šijem pomoglo mi je da zamislim kako će helanke izgledati. Šest meseci poigravala sam se sa kuglicama, veličinom, rasporedom kako da se izbegnu bolna mesta, da budu prjatne za nošenje, lepo izgledaju i što je najvažnije da su delotvorne.

(Foto: facebook.com/CelluliteCrusher)
Na pitanje kako funkcionišu, Maksimović objašnjava da ćete odmah nakon što ih obučete, usled pritiska kuglica, osetiti peckanje. Tokom bilo kog oblika fizičke aktivnosti pritisak se, usled kontrakcije mišića, uvećava. Mišić pritiska kuglice sa donje strane, a dvostruka elastična likra od koje su sačinjene vrši pritisak odozgo, što dovodi do prokrvljenosti koja je najvažnija za celulit. Što je pritisak veći, veći je i efekat.

- Vaša granica prijatnosti diktira da li ćete dok nosite helanke vežbati na tvrdoj ili mekanijoj podlozi. Povećanje pritiska takođe ćete moći da osetite i dok sedite, jer vaša težina i moć gravitacije simulišu kuglice. Dok sedite, možete i šakom ili nekim predmetom masirati gornju površinu, a pri svakom sledećem nošenju kuglice će zahvatiti drugi deo tela – kaže Maksimović.

Sama izrada ovog proizvoda je komplikovana, budući da se sve kuglice ušivaju ponaosob i prave mrežu, što je veoma bitno da bi konstrukcija bila čvrsta. Tako se za sve helanke može reći da su gotovo ručni rad. Jednostavne su za održavanje, a mogu se prati i u mašini.


Dostupne samo online

U maloj proizvodnoj radionici zapošljavaju žene po potrebi.

- Još je u pitanju porodična manifaktura, pa radnice zapošljavamo u zavisnosti od posla. Za sada prodaja ide dobro i porudžbina ima - kaže naša sagovornica.

(Foto: .facebook.com/CelluliteCrusher)
"Cellulite crusher" helanke prodate su u više od 33 zemlje, a o neobičnom proizvodu ove Beograđanke pisao je i veliki broj svetskih medija.

Prodaja se za sada odvija isključivo onlajn. Imali su, kaže nam Maksimović, prodaju i u Srbiji ali se ne isplati.

- Naplata se čeka po 6 meseci, a naš rad je obezvređen i ne može da se naplati.

Pokušali su i sa prodajom u domaćim radnjama, ali se i ova inicijativa ispostavila kao neefikasna, pa je i za žene u Srbiji internet za sada jedini način da dođu njih.

- Mukotrpan posao bilo je i uspostavljenje onlajn prodavnice, izraditi sajt i uspostaviti sistem naplate. Ipak, sada sve funkcioniše kako treba i porudžbine šaljemo širom sveta.

Cena "Cellulite crusher" helanki za domaće tržište iznosi 6.000 dinara, dok se u inostranstvu prodaju po ceni od oko 60 EUR.

I.B.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.