Izvor: Tanjug | Petak, 15.05.2015.| 09:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

Šampioni agrara dobili pehare - Na Novosadskom sajmu poljoprivrede dodeljene nagrade za kvalitet proizvoda

Novosadski sajam
Novosadski sajam (Foto: sajam.net)
Tradicionalno "Veče šampiona" - priredba na kojoj se dodeljuju pehari i medalje za kvalitet proizvoda Novosadskog sajma održana je 14. maja 2015. godine u Master centru Novosadskog sajma.

Pehare i medalje nagrađenima su uručili državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine Danilo Golubović, generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković i izvršna direktorica Novosadskog sajma Jelena Marinković.

Pomenuta priznanja dobilo je tridesetak firmi, odgajivača i proizvođača iz oblasti poljoprivrede, a njih 11 je dobilo najznačajnije odličje - veliki šampionski pehar sa titulom apsolutnog šampiona.

U oblasti ovčarstva veliki šampionski pehar sa titulom apsolutnog šampiona dodeljen je Goranu Čoliću iz Bogatića za izložene kolekcije ovaca, ovna i priplodnog podmlatka rase "virtemberg".

Isto priznanje u oblasti svinjarstva dodeljeno je Jeleni Beuković iz Žarkovca za izložene nerastove rasa "veliki jorkšir", "nemački landras" i "durok", nazimice rase "durok" i "veliki jorkšir" i krmaču sa prasadima, a u oblasti konjarstva Jovanu Milivojeviću iz Progara za priplodnog pastuva "517 Maestoso Betalka XXVI".

Veliki šampionski pehar u proizvodnji hrane za životinje dodeljen je Kompaniji "Lira mix" iz Iriga, za kvalitet stočne hrane, dok je Institutu za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad veliki šampionski pehar dodeljen za širok asortiman i izuzetan kvalitet semenskog materijala iz grupa žita i industrijskog bilja i za dugogodišnji kvalitet semenskog materijala biljnog porekla.

"Panline" iz Gibaraca dobitnik je velikog šampionskog pehara u oblasti proizvodnji procesne opreme i zanatske poljoprivredne opreme, a za liniju mašina u preradi uljarica.

Najveće priznanje Novosadskog sajma - veliki šampionski pehar dobio je i "Timomed" iz Knjaževca za vrhunski kvalitet meda i dijetetskih proizvoda na bazi meda, a u oblasti pčelinjih proizvoda i opreme za pčelarstvo.

Među proizvođačima mesa i prerađevina od mesa veliki šampionski pehar dodeljen je Industriji mesa "Carnex" iz Vrbasa, za odličan kvalitet proizvoda od mesa i gotovih jela, dok je u konkurenciji vina i jakog pića zanatskog tipa proizvodnje ta nagrada uručena Vinariji "Radević" iz Podgorice za visok kvalitet i izuzetno širok asortiman belih, crvenih i likerskih vina, kao i rakija od grožđa.

Nacionalno udruženje vinogradara i vinara Crne Gore, Podgorica nagrađeno je velikim šampionskim peharom za organizovani nastup i visok kvalitet ocenjenih belih i crvenih vina, dok je u oblasti jakih alkoholnih pića - zanatski tip proizvodnje veliki šampionski pehar dobilo poljoprivredno gazdinstvo "Rada" iz Šida za najviši prikazani kvalitet širokog asortimana lekovitih specijalnih rakija sa dodatkom gljiva.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.