NavMenu

ENERGOPROJEKT: Predali smo ponudu za izgradnju "Dve kule" u Beogradu na vodi

Izvor: Novosti Četvrtak, 14.05.2015. 16:13
Komentari
Podeli
Nadmetanje za izgradnju prvih obejekata u Beogradu na vodi je počelo, a svoje učešće je zvanično potvrdila kompanija "Energoprojekt".

- Sa inženjerskog stanovišta, projekat nije kompleksan osim u delu fundiranja objekata - objašnjavaju iz firme.

Kako kažu, "Energoprojekt" bi mogao da realizuje projekat u saradnji sa domaćim kooperantima i nešto ranije u odnosu na tenderom zahtevan rok.

Tenderom je inače propisano da rok ne bude duži od 950 dana. Dakle, ako bi tender bio završen i ugovor potpisan tokom leta, a radnici prionuli na posao od avgusta ili septembra, završetak prve dve zgrade mogao bi da se očekuje na proleće 2018. godine.

U "Energoprojektu" veruju da bi mogli da pobede na tenderu.

- Predali smo ponudu za realizaciju izgradnje objekta stambeno komercijalne namene na parceli 14 koji se sastoji od zajedničkog parkinga i dve stambene kule. Ponudili smo realnu tržišnu cenu, ali ne znamo koje još kompanije učestvuju ni kakava je njihova ponuda - kažu u kompaniji.


Poziv na tender je, u ime investitora uputila firma "Mace" koja je angažovana za rukovođenje projektom, dok je "Mašinoprojekt" po ranije sklopljenom ugovoru sa investitorom uradio glavni projekat stambenog kompleksa.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.