Izvor: Tanjug | Četvrtak, 14.05.2015.| 16:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

TENT ulaže 70 miliona dinara u modernizaciju pruge

Privredno društvo "Termoelektrane Nikola Tesla" (TENT) iz Obrenovca ove godine će uložiti 70 miliona dinara u rekonstrukciju i modernizaciju industrijske pruge kojom se dovozi ugalj iz Kolubarskog basena do termoelektrana TENT A i TENT B.

Kako je saopštio TENT, očekuje se da će radovi početi već u junu ove godine, a jedan od najznačajnijih poslova odnosiće se na rekonstrukciju telekomunikacione infrastrukture koja podrazumeva postavljanje optičkog kabla na deonicama Stubline-Vorbis (opština Obrenovac), Stubline-Brgule (opštine Obrenovac i Ub) i Brgule-Vreoci (opštine Lazarevac i Ub).

Ovo je druga faza modernizacije pruge od Vreoca do Obrenovca čime će u potpunosti biti završen projekat optičkog prenosa podataka, saopšteno je iz TENT-a.

Značajni radovi obaviće se i na delu pruge Brgule-Vreoci na teritoriji opštine Lazarevac gde će na tri lokacije biti obnovljena osiguranja putnih prelaza i njihovo građevinsko uređenje.

Rekonstrukcija putnih prelaza trebalo bi da dodatno poveća bezbednost drumskog i železničkog saobraćaja na tom delu pruge.

Planirana je i rekonstrukcija rasvete na istovarnim stanicama u železničkoj stanici koja se nalazi u okviru Termoelektrane "Kolubara", u Velikim Crljenima, koja će olakšati manipulaciju prilikom dopreme uglja.

Na mreži pruga PD TENT u okviru ovogodišnjih radova biće obavljena i prva faza rekonstrukcija stanice i ukrsnice "Tamnava", koja pripada teritorijama dveju opština - Lazarevac i Ub.

Industrijska pruga od Vreoca do Obrenovca podrazumeva železničku mrežu dužu od 100 kilometara, koja inače spada u red najopterećenijih pruga u Evropi.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.