NavMenu

Kongres poreskih savetnika Srbije 22. i 23. maja

Izvor: eKapija Utorak, 12.05.2015. 17:49
Komentari
Podeli
Prvi Kongres poreskih savetnika Srbije, koji organizuje Udruženje poreskih savetnika Srbije, biće održan 22 – 23. maja 2015.godine u Aranđelovcu, navodi se u saopštenju.

Kongres je namenjen računovođama, poreskim savetnicima, finansijskim stručnjacima, zaposlenima u poreskoj administraciji, advokatima i odgovornim licima u privrednim društvima.

Udruženje poreskih savetnika Srbije je neprofitna i nevladina organizacija i osnovni cilj udruženja je promocija same struke "poreskog savetnika" i formiranje kodeksa ponašanja poreskih savetnika, ali i pravljenje "mosta" između privrednih subjekata i institucija, pre svega Ministarstva finansija i Poreske uprave.

Jedan od ciljeva Udruženja je promocija i implementacija pravila struke u duhu najbolje prakse EU i to pre svega edukativnom ulogom. Pošto je sam status "poreskog savetnika" nedefinisan u pozitivnim propisima Srbije, jedan od ciljeva je afirmacija tog zvanja putem polaganja ispita za titulu "poreski savetnik"

U državama Zapadne Evrope ovakva udrženja postoje već duži niz godina i po pravilu u svakoj od tih država ima više takvih udruženja. Najstarija takva Udruženja poput Nemačke, V. Britanije i Austrije, stekli su "institucionalni ugled" i visok stepen poverenja, zahvaljujući profesionalnom, ekspertskom i objektivnom ponašanju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.