NavMenu

Počeli radovi na autoputu Bar - Boljari

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 11.05.2015. 16:12
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Infrastrukturni projekat veka u Crnoj Gori, izgradnja autoputa Bar - Boljare, zvanično je počela danas, a prvu deonicu gradi kineska kompanija CRBC.

Crnogorski ministar saobraćaja Ivan Brajović primio je delegaciju Ministarstva trgovine NR Kine, predvođenu zamenikom direktora u Sektoru za spoljne investicije Đou Đenšengom, koji mu je čestitao uspešan početak radova na deonici Smokovac - Uvac - Mateševo, prenela je RTCG.

Glavna tema razgovora bila je realizacija projekta autoputa Bar - Boljare, ali i saradnja Kine i Crne Gore u svim vidovima saobraćaja, saopštilo je ministarstvo.

Izgradnja prioritetne deonice od Smokovca do Mateševa trajaće četiri godine.

Pripremni radovi su uveliko počeli i sve je spremno za montiranje kućica u kojima će biti smešteni kineski radnici u naselju Moračica.

Kompanija CRBC do avgusta treba da izgradi i upravnu zgradu, u koju ce biti smešteni inženjeri i projektanti, kojih je oko 100 trenutno u Crnoj Gori, pišu "Dnevne novine".

Radovi će se odvijati u tri etape, a najveća pažnja biće posvećena najzahtevnijem poduhvatu, odnosno izgradnji mosta Moračica, dugog kilometar, čiji će glavni stub od 180 metara oboriti rekord po visini na Balkanu.

Iz Vlade Crne Gore je saopšteno da je prva rata avansa uplaćena i da rok od 48 meseci za izgradnju prve deonice Smokovac - Uvac - Mateševo počinje da teče od danas.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.