Izvor: Vijesti | Ponedeljak, 11.05.2015.| 09:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela gradnja hotela "Sheraton" u Podgorici

(Foto: ekapija)
Podgorica će naredne godine, osim "Hiltona", dobiti još jedan hotel svetske reputacije - "Sheraton". "Abu Dhabi Financial Group" (ADFG), vlasnik "Atlas Capital centra", uspešno je okončala pregovore sa svetski poznatim hotelskim lancem. U "Atlas centru" otvoriće hotel u čiju će gradnju uložili 11 mil USD, saznaju "Vijesti".

U centru Podgorice, na temeljima kultnog hotela "Crna Gora", gradi se hotel "Hilton", čiji se završetak gradnje očekuje takođe sredinom sledeće godine.

ADFG je, nakon što je u potpunosti preuzela vlasništvo nad velelepnim poslovno-stabenim kompleksom, u februaru otvorila "Hard Rock Cafe", prvi u regionu, u šta je uloženo oko 2,5 mil EUR. Upravo u kuli koja se nalazi iznad "Hard Rock"-a, naredne godine biće otvoren hotel "Sheraton" sa više od 120 soba i ostalim sadržajima svojstvenim za hotelski objekat kategorije 5+ zvezdica.

Radovi su, prema informacijama "Vijesti" već počeli, dok se intenziviranje očekuje na jesen. "Vijesti" su ranije pisale o planovima ADFG-a za "Atlas Capital Centar", gde se nalazi i njihova centrala za investicije u ovom delu Evrope.

Grupa je ranije obezbedila više od 14 mil EUR za ulaganje u "Hard Rock Cafe" i hotel. Investiciju će sprovesti "Qannas Investments", kompanija registrovana na Kajmanskim ostrvima, a iza koje stoji "Abu Dhabi Capital Management" (ADCM). U ranijem saopštenju "Qannasa", piše da je "Atlas Capital" jedan od najvećih kombinovanih projekata u istočnoj Evropi i da će hotel koji otvaraju biti drugi po veličini u gradu.

Iz "Qannasa" su poručili da je Crna Gora jedna od najbrže rastućih turističkih destinacija za ulaganje, gde je ranije, preko povezane firme, kupila dva placa u Crnoj Gori - jedan na Svetom Stefanu, a drugi u zaleđu plaže Lučice u Petrovcu.

Arapski investitori su u saradnji sa "Atlas grupom" biznismena Duška Kneževića 2008. godine počeli gradnju "Atlas Capital centra", ali su prošlog leta raskinuli saradnju i postali potpuni vlasnici tog objekta. Kneževićeva grupa ostala je bez 23% udela u ACC-u, jer kako tvrde njegovi doskorašnji partneri iz UAE, nije poštovala rokove izgradnje. Strani partneri žalili su se i da je Kneževićeva kompanija bez njihovog znanja neadekvatno potrošila više miliona eura predviđenih za dovršetak projekta. Iz "Atlasa" su to negirali.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.