Izvor: eKapija | Nedelja, 10.05.2015.| 23:42
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Morava enterijeri" proizvedu 30 do 40 kuhinja mesečno - U toku pregovori sa švajcarskom "Conforama"

(Foto: www.morava-enterijeri.rs)
Najveći deo proizvodnje "Morava enterijeri" čine ugradne kuhinje, kojih iz pogona ove vranjanske firme mesečno izađe između 30 i 40. "Morava enterijeri" su već sarađivala sa gigantom, kao što je kompanija IKEA, a sada o mogućoj saradnji pregovaraju i sa švajcarskom firmom "Conforama".

Najavljeni dolazak svetskog proizvođača i disributera nameštaja IKEA na srpsko tržište ne vide kao konkurenciju, već kao veliku priliku da se kupci u Srbiji upoznaju sa svetskim standardima i novitetima.

- Mi smo neki deo posla već ranije radili sa IKEA-om, ona je veliki kupac i ima velike potencijale - kaže Saša Jovčić, jedan od vlasnika firme "Morava enterijeri". Dodaje da su sada u toku pregovori sa švajcarskom firmom "Conforama", a jedan od planova je i nabavka opreme koja bi im omogućila proizvodnju većih količina nameštaja.

Ovo je porodična firma koju je osnovala Zorica Jovčić sa svojim suprugom, a sada joj u poslu pomažu sinovi i snajke. Sa jednim od njih, Sašom Jovčić, razgovarali smo na dodeli "Blicove" nagrade "Za izbor preduzetnika godine", gde je kompanija "Morava enterijeri" svrstana u 10 najboljih.

- Firma se bavi proizvodnjom pločastog nameštaja, masiva, opremanjem enterijera, a naše tržište je uglavnom jug, odnosno Kosovo. Izvozimo u Švajcarsku i Nemačku. Takođe, nastojimo da povećamo obim prodaje u inostranstvu koja sada iznosi 10% od ukupne proizvodnje - kaže za "eKapiju" Saša Jovčić.

(Foto: www.morava-enterijeri.rs)
Za proizvode koriste samo najkvalitetnije italijanske štofove i lakove, dok je drvo iz Srbije.

Proizvodni pogon, projektni biro kao i salon se nalaze u selu Cukovac na sporednom putu Vranje -Vranjska banja, a izložbeni prostor imaju i u Preševu.

Jovčići su 1992. godine počeli sa radionicom za rezanje trupaca i dasaka, a danas imaju kompaniju sa 35 zaposlenih. Osim enterijerskih kuhinja, proizvode i spavaće i dečije sobe, trpezarije, kupatila, predsoblja...
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.