NavMenu

Prihod kompanije "Asseco SEE" 23,8 mil EUR u prvom kvartalu 2015. godine

Izvor: eKapija Petak, 08.05.2015. 12:20
Komentari
Podeli
Grupacija "Asseco SEE" završila je prvi kvartal sa rezultatima koji su bolji u odnosu na isti period prošle godine i koji označavaju uspešan početak nove godine, saopštila je kompanija.

Nakon 3 meseca prihod od prodaje dostigao je 23,8 mil EUR u odnosu na isti period 2014. godine kada je iznosio 23,7 mil EUR. Poslovna jedinica Payment zabeležila je porast od 2 mil EUR (29%) u poređenju sa prva tri meseca u 2014. godini. Ostvareni rast odnosi se i na plaćanja putem interneta i na fizička plaćanja. Sa svoje strane, u prvom kvartalu 2015. godine, prihod od prodaje u poslovnoj jedinici Banking porastao je za više od 0,7 mil EUR (12%) u odnosu na isti period prethodne godine.

Povrh toga, prihod od prodaje sopstvenih rešenja porastao je za 12% sa 14 mil EUR ostvarenih u istom periodu 2014 na 15,7 mil EUR nakon prvog kvartala 2015. godine.

Poslovni dobitak (EBIT) dostigao je 2,4 mil EUR, što je porast od 24% u poređenju sa 1,9 mil EUR ostvarenih u prva 3 meseca 2014.

Operativna profitabilnost grupacije ASEE nakon prva 3 meseca 2015. godine dostigla je 10%, što predstavlja rast od 1.9 procentualnih poena u odnosu na isti period prethodne godine. Neto dobitak grupacije ASEE porastao je za 17% u odnosu na prvi kvartal prethodne godine, dostigavši je skoro 2 mil EUR nakon 3 meseca 2015. godine.

- Ovo je četvrti kvartal zaredom da je ASEE popravio svoje finansijske rezultate u odnosu na iste periode prethodnih godina. Bolji rezultati nakon prva tri meseca 2015. godine ostvareni su porastom prihoda iz prodaje i poboljšanom profitabilnošću u poslovnoj jedinici Banking. Značajan rast prihoda i poboljšanje rezultata zabeleženi su i u poslovnoj jedinici Payment – prokometarisao je Pjotr Jelenski, predsednik Upravnog odbora grupacije "Asseco SEE".

Kompanija je objavila da vrednost potpisanih ugovora za 2015. godinu iznosi 75,9 mil EUR, što predstavlja porast od 8% u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.