NavMenu

Slika Dragana Bartule "Plava grobnica" na izložbi u "Guarneriusu" 9. maja

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.05.2015. 11:55
Komentari
Podeli
Reprodukcija slike "Plava grobnica"Reprodukcija slike "Plava grobnica"
Jedinstven umetnički program pod nazivom "Izložba za jednu sliku i jedan tekst, za jedan dan" biće održan na Dan pobede u subotu, 9. maja 2015. godine (19h), u "Guarneriusu", saopštio je Centar lepih umetnosti Jovana Kolundžije. Ovo veče će biti posvećeno jednoj slici i jednom tekstu, a ulaz je besplatan.

Posetioci će imati priliku da vide sliku uglednog umetnika Dragana Bartule "Plava grobnica". Ovo remek-delo srpskog slikara bilo je inspiracija čuvenom umetničkom fotografu Rajku Karišiću, koji je svoje utiske o "Plavoj grobnici" zabelezio u tekstu "Impresije pred jednom slikom".

Tekst Rajka Karišića će govoriti glumac Branislav Platisa, a muzikom će ovo veče oplemeniti operski umetnik Marko Kalajanović.

Slikar Dragan Bartula je do sada čak 42 puta samostalno izlagao u zemlji i inostranstvu, uz učešće na više od 150 grupnih izložbi, od 1985. godine do danas. Takođe, učestvovao je na više od 50 likovnih kolonija širom Evrope, a više puta je nagrađivan za svoj umetnički rad. Član je ULUS-a i osnivač galerije "Mina Karadžić" u Loznici.

Rajko Karišić se fotografijom bavi od 1973. godine, a do sada je ostvario blizu 50 samostalnih izložbi širom sveta. Nosilac je visokog zvanja Kandidat majstor fotografije Foto saveza SCG. Član je ULUPUDS-a i UNS-a. Realizovao je više od 60 autorskih fotomonografija, a obradio je i realizovao 19 minimonografija srpskih manastira i crkava. Za svoj sveukupni rad dobio je više desetina nagrada i priznanja, od kojih izdvajamo Vukovu nagradu Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za 2010. godinu, Godišnju nagradu ULUPUDS-a za 2011. godinu, Nagradu za životno delo ULUPUDS-a 2013. godine i Povelju "Kapetan Miša Anastasijević" 2005. godine. Svoje kolekcije fotografija donirao je, između ostalih, i manastirima Hilandar i Studenica.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.