NavMenu

Jedinstvena prilika za preduzetnike - "StartLab" organizuje radionice za startap preduzeća od 18. do 20. maja

Izvor: eKapija Utorak, 05.05.2015. 16:01
Komentari
Podeli
Od 18. do 20. maja, američki investicioni fond "StartLabs" će u Beogradu organizovati seriju radionica namenjenih IT startup kompanijama iz regiona koje pokušavaju da svoj proizvod plasiraju na globalno tržište. To će biti jedinstvena prilika za ovdašnje preduzetnike da se sretnu sa iskusnim preduzetnicima iz Silicijumske doline i iz prve ruke čuju njihova iskustva i savete u vezi sa plasmanom svojih proizvoda na tržište, saopštio je ovaj fond.

Nakon dve godine rada sa startapima iz Srbije, Hrvatske i Slovenije, više desetina hiljada dolara uloženih u organizovanje sličnih radionica u protekle dve godine, i više stotina hiljada dolara direktno investiranih u startape, iz "StartLabs"-a poručuju da je najveći izazov za sve domaće preduzetnike upravo nedostatak iskustva u plasiranju proizvoda na internetu i inicijalni rast - kako od nule doći do početnog broja kupaca na osnovu čijeg mišljenja će se dalje razvijati proizvod.

Kao odgovor na ove izazove, "StartLabs" organizuje jedinstvene radionice na kojima će učesnici, između ostalog, dobiti i: tri radionice koje će održati iskusni predavači iz San Franciska i Nemačke, 3.000 USD koje mogu potrošiti za svoje potrebe, mogućnost da dobiju investiciju od "StartLabs" fonda u iznosu do 50.000 USD. Za najbolje učesnike radionice organizovaće se i nastavak rada u kancelarijama "StartLabs"-a u San Francisku i obezbediti pristup širokoj mentorskoj mreži koju ovaj fond ima u Americi i Evropi.

Predavači će biti Tristan Polok, mentor jednog od najpoznatijih svetskih akceleratora "500Startups", "Soso Sazesh", stručnjak za online marketing i osnivač startapa "Growth Pilots" i Jan Žirar koji je savetovao startap timove širom sveta, a proteklih nekoliko godina je proveo radeći sa startapima u Kini, Njujorku i Berlinu.

Radionice su namenjene isključivo softverskim startapima iz regiona Jugoistočne Evrope koji su razvili početni proizvod, tzv. MVP i žele da ga plasiraju na globalno tržište. Cilj radionica je da svim učesnicima pomogne da naprave prvi korak na putu efikasnog i brzog razvoja sistema za akviziciju korisnika.

Prijave na http://startlabs.co/growth_rules.html.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

U Rakovici u planu novi sportsko-rekreativni kompleks na 20.000 m2 - Moguća gradnja bazena, terena, akva parka...

Na području između trase železnice, Ulica Sretena Popovića, 13. oktobra i obilaznice oko Beograda u Rakovici, predviđena je izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa, umesto ranije planiranih privrednih zona, vidi se iz Plana detaljne regulacije za ovo područje, koji je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na rani javni uvid. Povod za novi plan, kako se navodi, predstavlja inicijativa gradske opštine Rakovica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.