Izvor: eKapija | Utorak, 05.05.2015.| 10:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počinje primena kod šer sporazuma avio prevoznika "Air Serbia" i "Air China"

(Foto: Dušan Atlagić)
Kompanija "Air Serbia" saopštila je da od danas primenjuje sporazum o zajedničkim letovima (kod šer) sa prevoznikom "Air China" koji će omogućiti širenje mreže destinacija i zajedničke letove na relaciji Beograd-Peking.

"Air Serbia" će dodeliti svoj "JU" kod letovima na liniji Peking-Beč koje obavlja "Air China", dok će kineska kompanija dodati svoju marketing oznaku letovima koje obavlja "Air Serbia" na liniji između Beograda i Beča.

Nacionalne aviokompanije Srbije i Kine će nastaviti da razmatraju mogućnosti za povezivanje dodatnih destinacija, što će doprineti većem izboru za putnike i omogućiti rast partnerstva, navodi se u saopštenju. Generalni direktor kompanije "Air Serbia" Dane Kondić je kazao da će komercijalno partnerstvo te kompanije sa "Air China"-om omogućiti da se unapredi ponuda poslovnih i turističkih putovanja Srbije i Kine, i dalje ka strateški značajnim destinacijama u Aziji i Evropi.

- Uvereni smo da će saradnja naših dveju aviokompanija ne samo doprineti tradicionalno prijateljskim odnosima i uzbudljivom napretku u ostvarivanju ekonomskih veza Srbije i Kine, već može imati i značajnu ulogu u olakšanom privlačenju kineskih investicija u zemlje u okviru naše mreže destinacija, koje predstavljaju strateški prioritet za naš širi region - rekao je Kondić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.