NavMenu

Metalni nameštaj u "Telekomu", "Pošti" i na beogradskom aerodromu - "Tehnomerkur" planira da se širi na inostrano tržište

Izvor: eKapija Utorak, 28.04.2015. 15:56
Komentari
Podeli
Proizvodi firme "Tehnomerkur" (Foto: Nevena Cukućan)Proizvodi firme "Tehnomerkur"
Beogradski "Tehnomerkur", firma koja proizvodi metalnu galanteriju, bravariju, metalne police razne nosivosti i sistema i metalne ormane, snadbeva svojim proizvodima velika javna preduzeća poput "Telekoma Srbije", "Pošte" i Aerodroma "Nikola Tesla". Međutim, njihove ambicije su mnogo veće – nakon obavljenog posla sa Nemcima, kada im je bila poručena veća isporuka robe, počeli su da se prave planovi za ozbiljnije širenje na regionalno i inostrano tržište.

- Naši planovi za budućnost su već u fazi ostvarivanja – kaže za "eKapiju" direktor veleprodaje u "Tehnomerkuru" Zoran Stupar.
- Kupili smo dve nove automatske kompjuterizovane mašine, univerzalnu probijačicu i univerzalnu savijačicu i na taj način želimo da poboljšamo produktivnost rada. Nabavili smo ih kako bismo izašli na inostrano tržište – dodaje Stupar.

Ova firma je, pored pomenutih velikih državnih preduzeća, svojim proizvodima snabdevala i druge kompanije, kao što su "Lukoil Srbija", "Tigar trgovine", "Metro Cash&Carry", slovenački "Merkur", JUB, "Nelt" i mnoge druge. Svojim nastupom na ovogodišnjem Sajmu građevinarstva su veoma zadovoljni.

Metalni nameštaj "Tehnomerkura"Metalni nameštaj "Tehnomerkura"
- Dosta posetilaca je pokazalo interesovanje i tražilo kataloge, a ima dosta interesovanja i iz bivših republika, najviše iz Crne Gore i Hrvatske. Dogovorili smo neke sastanke u Crnoj Gori, tako da je to sada prioritet - naglašava Stupar.

"Tehnomerkur" inače posluje već neko vreme na tržištu Crne Gore, a njihov zastupnik u susednoj zemlji je firma "Okov" iz Podgorice.

Beogradski proizvođač metalnog nameštaja ima fabriku u Staroj Pazovi, a zapošljava ukupno 47 ljudi. Maloprodaje im se nalaze u sklopu direkcije u Beogradu, kao i fabrike u Staroj Pazovi. Firma inače posluje od 1972. godine, kada je počela da posluje kao radionica i od samog početka je u privatnom vlasništvu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.