NavMenu

Farmaceutska i medicinska privreda objedinjene u novom udruženju PKS-a

Izvor: eKapija Ponedeljak, 27.04.2015. 15:22
Komentari
Podeli
(Foto: www.pks.rs)
Udruženje za farmaceutsku i medicinsku privredu Privredne komore Srbije (PKS) osnovano krajem marta 2015. godine okupilo je sedam grupacija – veledrogerija, apoteka, izvoznika, uvoznika i distributera medicinskih sredstva, kao i grupacija proizvođača lekova, proizvođača, uvoznika i distributera dijetetskih suplemenata, proizvođača medicinskih sredstava, kao i grupacija medicinskih delatnosti, izjavila je Mirjana Vučićević, sekretar Udruženja.

Kako je objavljeno na sajtu PKS-a, osnovne oblasti delatnosti Udruženja su proizvodnja osnovnih farmaceutskih proizvoda i preparata, proizvodnja medicinskih sredstava, homogenizovanih hranljivih preparata i dijetetske hrane, potrošnog medicinskog materijala, kao i proizvodnja medicinskih i stomatoloških instrumenata i materijala.

U delatnost Udruženja spada i proizvodnja opreme za zračenje, elektromedicinske i elektroterapeutske opreme, trgovina na veliko farmaceutskim proizvodima, trgovina na malo farmaceutskim proizvodima u specijalizovanim prodavnicama - apotekama, ali i trgovina na malo medicinskim i ortopedskim pomagalima u specijalizovanim prodavnicama i delatnost bolnica, objasnila je Vučićević na sednici Grupacije proizvođača, uvoznika i distributera dijetetskih suplemenata.

Udruženje, kako je ukazala, izvršava javna ovlašćenja Komore na osnovu zakonskih propisa, kroz davanje ekspertskog mišljenja u postupku izdavanja, i to uverenja o domaćem poreklu proizvoda u postupcima javnih nabavki, kao i potvrde da se roba ne proizvodi u zemlji i druga javna dokumenta koji se odnose na problematiku iz nadležnosti Udruženja. Ti poslovi se obavljaju u saradnji sa Centrom za usluge i posredovanje PKS.


Na sednici je za predsednika Grupacije proizvođača, uvoznika i distributera dijetetskih suplemenata reizabran Dušan Obradović, kao i dva potpredsednika Snežana Savić i Violeta Popov. Primljene su i dve nove članice kompanije "Propolis plus" i "Finis farm" iz Beograda tako da ova Grupacija sada broji 29 članova. Članovi Grupacije razgovarali su i o tome da se uskoro pošalje dopis Ministarstvu zdravlja u cilju održavanja zajedničkog sastanka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.